Farssiksi mennyt joukkoliikenneilta oli yhtä tyhjän kanssa

Malmitalon aulassa jonoon juuttunut Harriet Kolehmainen ei voinut olla irvistämättä kiukkuisesti, sillä hän luuli saavansa selityksen sille, miksi Tapaninvainion luoteisosassa asuvat menettävät ainoan bussinsa, linjan 72. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmitalon pienessä salissa on totuttu näkemään monenlaisia teatteriesityksiä. Sellaiseksi meni myös Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmasta eilen järjestetty asukasilta.

Bussimatkustajat saapuivat suurin odotuksin torstaina Malmitalolle, jossa HSL oli luvannut pitää parin tunnin asukastilaisuuden kovaa kuohuntaa etukäteen synnyttäneestä Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmasta.

Talon aula pullisteli väkeä jo ennen kello kuuden aloitusta. Moni päätti kuitenkin poistua heti alkumetreillä, sillä saliin vievän oven avautuessa yleisölle, tyssäsi jonon eteneminen nopeasti. Näytti siltä, ettei 150 ihmistä vetävään saliin enää mahdu.

Jonon hännillä ei voitu tietää, että kohta salin toisesta ovesta pukkasi ulos asukkaita, joille riitti muutaman minuutin sisällä olo, sillä kunnollista asukasiltaa ei ollut luvassa. Oli vain karttapöydille jonottavia ihmisiä, jotka seuraavaksi pyrkivät salin etuosassa ihmismassaan hautautuneiden muutamien liikennesuunnittelijoiden puheille.

Vuorovaikutus oli illasta kaukana, ellei oteta huomioon yhden suunnittelijan palopuhetta, jossa hän totesi, että palautetta saa antaa, se käsitellään myöhemmin, mutta ei voida luvata, tuleeko palaute muuttamaan suunnitelmia.

Vuoroaan odottavat asukkaat olivat tyrmistyneitä siitä, miten Helsingin Seudun Liikenne aliarvioi asiakkaitaan eli matkustajia, jotka olivat tulleet kuulemaan syitä sille, miksi matkustajille tärkeitä ja paljon käytettyjä linjoja uhkaa lopetus tai reittimuutos.

Yksi vuorovaikutteista dialogia odottanut oli HSL:n hallituksen jäsen, tapanilalainen Björn Månsson (rkp).

– Tuo kaveri saa palautetta ja tämä asia käydään HSL:ssä tarkoin läpi, Månsson jyrähti illan farssiesitykselle.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliEi ainakaan vanhoja lentopommeja Tapulikaupungissa
Seuraava artikkeliPaikallinen yrittäjien yhdistys: Maahanmuuttajat liittykää meihin!