Jakomäen keskiosa uusiksi

Työn alla olevaan suunnittelualueeseen kuuluu Jakomäenaukio, Päiväkoti Naavan tontti, Jakomäen peruskoulun tontit, kerrostalot Kankaretie 1:ssä sekä puisto-, leikkipuisto- ja liikuntapuistoalueita sekä Jakomäenkujan, Jakomäenpolun, Huokopolun, Somerikkotien, Somerikkopolun, Kankaretien, Kankarepolun ja Kennäspolun katualueita. KUVA KAUPUNGINSUUNNITTELUVIRASTO

Jakomäen keskustassa tullaan purkamaan rakennuksia, rakentamaan uusia ja peruskorjaamaan vanhoja taloja.

Kaupunkisuunnitteluvirastossa tutkitaan Jakomäen koulu- ja päiväkotirakennusten peruskorjausta ja osittaista purkamista, täydennysrakentamisen mahdollisuuksia sekä virkistysalueiden kehittämistä ja liikennejärjestelyjen parantamista.
Huokotien eteläpuolelle jäävällä suunnittelualueella pohditaan ratkaisua muun muassa Jakomäenaukion koillisreunalla olevalle rakennukselle, jossa toimii nuorisotalo ja paikallisia järjestöjä. Koulu- ja uimahallirakennuksen lisäksi Huokopuiston etelän puoleinen metsikkö pururatoineen kuuluu suunnittelualueeseen.
Arviointisuunnitelmaan voi tutustua Jakomäen kirjastossa 19.1. saakka, johon mennessä täytyy mielipiteensä suunnitelmista antaa kaupunkisuunnitteluvirastoon.
Asukkaille luvataan järjestää keskustelutilaisuus kevään aikana.

Teija Loponen

Edellinen artikkeli”Malmi on yksi Helsingin tärkeistä kehittämiskohteista”
Seuraava artikkeliYleiskaava menee Viikissä koepelloille