Yritysesittelypäivä Helmessä

Opiskelijoiden projektipäällikkö Sami Tervonen toimi myös itse messuesittelijänä. KUVA KAROLIINA LAINE

Helmi Liiketalousopiston ruokala täyttyi Malmin yritysten ständeistä Helmi Messuilla, joiden tarkoituksena oli tarjota yrittäjille mahdollisuus esitellä yritystään sekä tuotteitaan.

Tapahtumaan osallistui useita yrityksiä Malmintorin kauppakeskuksesta. Opiskelijat hoitivat yritysten esittelyn sekä käytännön järjestelyt. Tapahtuma oli osa liiketalousopiston PK13 luokan opiskelijoiden kurssia ”asiakastilaisuuden järjestäminen”.
Opiskelijoilla oli suuri vastuu, sillä heidän kontollaan oli niin suunnittelu, toteutus kuin projektin jälkitoimet.
-Koulumme kehittämispäällikkö Heidi Havumäki käynnisti yhteistyön yrittäjien kanssa. Tapahtuman järjestäminen on osa opetussuunnitelmaa. Haluamme tarjota opiskelijoille käytännön kokemusta ja tarjota yhteistyötä yritysten kanssa perinteisten kurssien sijaan. On hyvä, että opiskelija konkreettisesti näkee mitä kaikkea tilaisuuden järjestäminen vaatii. Opiskelija oppii paremmin, kun opetus ja käytäntö yhdistetään, kertoo kurssin opettaja Karoliina Kemppainen.
Opiskelijat rekrytoivat pääosin itse yrittäjät mukaan tapahtumaan, joka oli suunnattu koko koululle, ei pelkästään Helmi Liiketalousopistolle.

Messutapahtuman järjestäminen näytti opiskelijoille, millaista on liike-elämän yhteydenpito ja mitä kaikkia osaisia tapahtumansuunnittelu sisältää.
Hankalimpana tapahtuman järjestämisessä pidettiin aikatauluttamista. Kiire ei ollut ongelmana, sillä opiskelijat olivat asennoituneet projektiin hyvin. Pienet tapahtuman yksityiskohdat tuottivat hieman ongelmia, kuten se, että mistä saadaan tavarat koulun ständeille.  Koululta saatiin ständit ja yrittäjät antoivat tuotteitaan toimipisteille esiteltäviksi.
Karoliina Kemppaisen mukaan oli hauskaa nähdä lopputulos, eli messupäivä.
-Opiskelijat käyttivät paljon aikaa ja vaivaa suunnitteluun ja toteuttamiseen, joten oli mukavaa ja palkitsevaa nähdä sen kaiken vaivan lopputulos.
-Yllättävintä puolestaan oli se, että kymmenen yritystä lähti  tapahtumaan mukaan, se on jo paljon.  Opittavaa ensi kerraksi on tiukemmat deadlinet. Kokonaisuudessaan tapahtuma onnistui hyvin, hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty, toteaa Kemppainen.

Kurssin oppilasprojektipäällikkö Sami Tervonen kertoo, että oli yllättävän helppoa saada yritykset mukaan.
-Uskon että yrittäjät lähtivät tähän siksi mielellään mukaan, että tämä on heille ilmaista markkinointia. On hienoa, että yrittäjät halusivat tukea opiskelijoita tällä tavoin.
Tervonen selventää, että messuilla yrityksiä esitellään koululla oppilaille, opettajille sekä muulle koulun henkilökunnalle. Tapahtumaan kuuluu myös muita juttuja, kuten arvonta, johon on koottu yritysaiheisia kysymyksiä ja jonka pohjalta voi voittaa mahtavia palkintoja.
-Meille hyötyä on se, että pääsemme tutustumaan yrityksiin. Saamme kokemusta millaista on tapahtuman järjestäminen  ja huomaamme, että valmis kokonaisuus muodostuu pienistä osasista. Luulen, että tapahtumasta on hyötyä tulevaisuutta ajatellen, esimerkiksi jos haaveilee vaikkapa tapahtumajärjestäjän työstä.
Hankalinta oli se, että olosuhteet piti luoda tyhjästä ja tuli osata toimia ammattimaisesti.
-Onneksi yrittäjät auttoivat meitä materiaalien hankinnassa sekä tapahtuman suunnittelussa.
-Hauskinta oli se, että pääsi osallistumaan yrittäjien työelämään ja se, että yrittäjät olivat innoissaan päästessään mukaan tähän tapahtumaan. Seuraavalla kerralla osaisimme varmistaa, että esiteltävää tavaraa olisi enemmän. Muuten kaikki onnistui todella hyvin, summaa Tervonen.

Karoliina Laine
Opiskelija, Helmi Liiketalousopisto

Edellinen artikkeliShoppailusuunnistuksen äiti lupaa olla suunnistusoppaana
Seuraava artikkeliLähitiedon loppuvuoden aikataulu