Shoppailusuunnistuksen äiti lupaa olla suunnistusoppaana

Malmia kiertänyt Päivi Koivuniemi yllättyi itsekin, miten monta pienyritystä vanhan Hankkija-talon suojista löytyy. Yrityksistä osa on mukana shoppailusuunnistuksessa. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Kun tapaninvainiolainen Päivi Koivuniemi luki Helsingin Sanomista uutisen Keravan ostoskapinasta, havahtui hän ajattelemaan Malmin ja sen ympäristön pienyrittäjiä.

Uutinen kertoi siitä, miten Keravalla oli syntynyt asukaslähtöinen haastekampanja, jonka pääajatus oli, että ihmisten on lähipalvelut turvatakseen ostettava jouluostoksensa Keravan omista yrityksistä.
– Täällä tarvitaan juuri samaa. Liiketilathan tyhjenevät, jos ihmiset asioivat aina vain kauppakeskusten ketjukaupoissa eivätkä itsenäisissä kivijalkakaupoissa, Päivi Koivuniemi ajatteli.
Hän alkoi pyörittää päässään erilaisia ideoita, joilla voisi piristää ja auttaa Koillis-Helsingissä olevia pienyrittäjiä.
Ajatukset kristallisoituivat, ja syntyi ihmisiä aktivoiva hauska tempaus, joulukuun toisena lauantaina järjestettävä shoppailusuunnistus.
Siinä asukkaat voivat kiertää alueen pikkuliikkeissä ja kerätä mukaan tulleilta yrityksiltä omaan suunnistuskarttaansa kirjaimen. Samalla liikkeissä saattaa löytyä täytettä pukinkonttiin. Kirjaimet muodostavat sanan, jonka oikein arvaavat tai tietävät voivat osallistua arvontaan.

Koivuniemi astui ajatuksineen Lähitiedon toimitukseen, jossa oltiin samaa mieltä: pienyritykset ovat elinkelpoisia vain, jos ihmiset käyttävät niiden palveluita.
Mutta toimituksen arki on etenkin joulun alla niin kiireistä, ettei aika riitä kiertää ja houkutella yrittäjiä mukaan suunnistustapahtumaan.
Toiminnan naisena Päivi Koivuniemi ilmoitti, että hänpä on opintovapaalla ja voi hoitaa asian pyytämällä mukaan parikymmentä yritystä. Seuraavana päivänä Päivi jo ilmoitti, että vain muutama puuttuu ja pian olivat loputkin kasassa.

Shoppailusuunnistuksen on tarkoitus olla mukava tapa yhdistää liikunta ja vapaaehtoinen shoppailu. Asiasta innostuneet yrittäjät lupasivat laittaa liikkeisiinsä tapahtumapäivänä omia tarjouksia tai yllätyksiä.
Yritysten nimet ja osoitteet esitellään suunnistussääntöjen kera seuraavassa lehdessä.
Suunnistaa voi yksin tai porukassa. Päivi Koivuniemi on luvannut toimia yhden porukan oppaana. Lisäoppaalle on vielä paikka auki.
Ulkoilun ja shoppailun ystäville järjestettävä suunnistustapahtuma on lauantaina 13.12. kello 10-14. Liikkeet ovat pääosin Malmilla kävelymatkan päässä toisistaan ja Tapanilassa on yksi, jossa käyvät saavat bonuspisteen. Osallistujien kesken on arvonta, jossa voittaa Lähitiedon hankkiman herkkukorin.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliItsenäisyyspäivänä juhlitaan
Seuraava artikkeliYritysesittelypäivä Helmessä