Positiivisuusviikko

Päätoimittaja Teija Loponen

On ihmisiä, jotka ajattelevat asioista myönteisesti ja heitä, jotka näkevät kaikessa aina jotain huonoa. Muissa ihmisissä ja eri tilanteissa jotain hyvääkin näkevät ovat onnellisempia ja tyytyväisempiä elämäänsä kuin he, jotka eivät ole juuri mihinkään tyytyväisiä. Positiivisuus ei ole hölmöyttä tai kritiikin puutetta, vaan elämänasenne. On jopa tutkittu, että onnelliset ja tyytyväiset ihmiset elävät tyytymättömiä pidempään. He myös menestyvät paremmin elämässään, sillä he odottavat kohdalleen osuvan onnistumisia – ja niin usein sitten käykin.
Positiivarit viettävät jo peräti 24. kertaa positiivisuusviikkoa nyt syyskuun ensimmäisellä viikolla. Positiivista ajattelua kannattaa itse kunkin yrittää. Nähdä asioita, jotka ovat hyvin ja huomata kohtaamissaan ihmisissä hyviä puolia. Hyvän huomaaminen tekee iloiseksi ja tyytyväiseksi. Ja todellisuudessa harva asia on niin huonosti, etteikö siitä jotain myönteistäkin voisi löytää.

Puistolan Urheilijat viettivät 85-vuotisjuhliaan lauantaina. Kuinkahan moni Puistolan nurkilla asunut on jossain vaiheessa lapsuuttaan tai nuoruuttaan ollut mukana PuiU:n toiminnassa? Heitä on varmasti tuhansittain. Valtaosalla heistä olisi taatusti mukavia muistoja kerrottavana hyvistä valmentajista, mahtavista seurakavereista, onnistumisen kokemuksista ja liikunnan parissa koetuista iloisista hetkistä. Hyvät muistot jäävät elämään. Varsin vanhaksi seuraksi PuiU uudistaa lajivalikoimiaan kiitettävässä määrin. Joka kaudelle on jokin uusi suosittu laji tarjolla. Siinä lieneekin yksi seuran menestyksen kivijaloista.

Vanhoja ovat ilmestymisalueemme kaupunginosaseuratkin. Pihlajamäki-Seura viettää tulevana lauantaina 50-vuotisjuhliaan. Pihlajamäessä on lauantaina ohjelmaa ihan ruuhkaksi asti. Tekemistä ja kokemista riittää myös Puistolassa ja Suutarilassa, jossa SiSu-päivät levittyvät laajalle alueelle. Puistolassa taas ohjelmaa on kokonaisen viikon. Harva tulee ajatelleeksi, kuinka valtavasti työtä erilaisten kaupunginosatapahtumien järjestäminen vaatii vapaaehtoisilta toimijoilta. Tapahtumia suunnitellaan kuukausitolkulla, etsitään sopivia esiintyjiä ja sovitellaan aikatauluja.  Ja toivotaan hyvää säätä – sade kun helposti häätää yleisön. Nautitaan tarjonnasta ja arvostetaan toisten työpanosta!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliErän mäki mustanaan väkeä
Seuraava artikkeliPihlajamäen ostoskeskus uusiksi