Millaista on hyvä elämä Koillisessa?

Malmin kirkkoherra Elina Perttilä kannustaa ihmisiä kertomaan verkkoaivoriihessä toiveitaan ja ajatuksiaan. Kuva Teija Loponen

Malmin seurakunnalla on marraskuun ajan käynnissä kaikille avoin Verkkoaivoriihi. -Haluamme osaltamme olla rakentamassa hyvää elämää. Jotta osaisimme tehdä oikeita asioita, toivomme kuulevamme ihmisiltä, millainen elämä tuntuu hyvältä ja merkitykselliseltä, selventää kirkkoherra Elina Perttilä.

Seurakunta haluaisi kuulla koillisen Helsingin alueen asukkaiden, seurakunnan jäsenten, eri toimijoiden sekä kaikkien kiinnostuneiden ajatuksia siitä, millaista on hyvä elämä. Verkkoaivoriihi on paikka ideoida, pohtia ja käydä vuoropuhelua siitä, miltä hyvä elämä näyttää, mitä se merkitsee ja miten jokainen voi olla sitä rakentamassa.

-Verkkoaivoriihessä syntyneitä ajatuksia käytämme pohjana tulevien vuosien toimintaamme ja talouttamme suunniteltaessa. Aiemmin seurakunnan strategiatyötä on tehty lähinnä luottamushenkilöiden ja työntekijöiden ajatusten pohjalta. Tällä kertaa haluamme kurkottaa laajemmalle. Yhteinen ideointi ja keskustelu on innostavaa, ja tämän toivomme välittyvän verkkoaivoriihen kautta. Tulevaisuus on paljon sitä, millaiseksi sitä yhdessä teemme. Aivoriiheen osallistuminen on hyvä keino vaikuttaa siihen, miten seurakunta alueella toimii, Perttilä vinkkaa.

Seurakunta halusi ottaa aivoriiheen mukaan myös tänne muuttaneet. Siksi verkkoaivoriihi toteutetaan monikielisenä eli vastaaja voi valita suomen, englannin, viron tai venäjän kielellä olevan kyselyn.

-Nämä kielet ovat yleisimmin puhuttuja kieliä Helsingissä. Meillä on seurakunnassa tällä hetkellä jotain toimintaa kaikilla näillä kielillä, ja tämä kysely on yksi tapa kertoa, että haluamme kutsua seurakunnan ja hyvän elämän rakentamiseen kaikkia alueen asukkaita, ei vain suomenkielisiä kantasuomalaisia, valaisee kirkkoherra.

Aivoriiheen osallistutaan nimettömästi. Halutessaan voi käydä useampaan kertaan vastaamassa ja katsomassa, millaisia ideoita toiset ovat tuottaneet. Kyselyn peruskysymys on, mistä hyvä elämä koostuu. Sen lisäksi, että vastauksia voi tuottaa itse, kysely pyytää ottamaan kantaa toisten vastauksiin.

-Tämä vuorovaikutuksellisuus on yksi viehättävä piirre nimenomaan tässä kyselyssä. Vaikka jokainen vastaa itsenäisesti, pääsee samalla yhteyteen toisten tuottamien ajatusten kanssa. Meitä kiinnostavat kaikki näkökulmat – suuret ja pienet, arkiset ja syvälliset, muistuttaa kirkkoherra Elina Perttilä.

Perttilä toivoo, että ihmiset innostaisivat toisiaan vastamaan verkkoaivoriiheen ja siihen osallistuttaisiin myös oppilaitoksissa, erilaisissa harrastusporukoissa ja vaikkapa työyhteisöissäkin. Vastaaminen vie alle vartin, ellei ryhdy hyvin syvällisiä vastauksia kirjoittamaan. Linkki Verkkoaivoriiheen: www.fountainpark.fi/malmi

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapulissa viihdytään asukastreffeillä
Seuraava artikkeliVantaan Energialle meluntuottamislupa