Mitä tuokaan uusi vuosi?

Vuosi 2024 toi heti alkuun koko Suomeen kovat pakkaset. Välipäivinä Pukinmäen rantapuistossa näkyi latukone tamppaavan reittiä hiihtämisestä innostuneille ja siellä kylmää pelkäämättömiä hiihtäjä maanantainakin liikkui. Tasainen peltomaa sopii hyvin myös hiihtämistä harjoitteleville. Tammikuu tuo tullessaan presidentinvaalit. Ensimmäinen äänestyskierros toteutetaan tammikuun lopulla 28.1., mutta ennakkoäänestäjät pääsevät uurnille jo heti kuun puolivälin jälkeen 17.1. Äänestämisintoon vaikuttaa myös sää, sillä kovilla pakkasilla, räntäsateilla tai kovin liukkailla keleillä jäädään helpommin kotiin. Siksi moni, joka haluaa varmasti käyttää äänioikeutensa, käy ennakkoäänestämässä hyvän sään aikana.
Koulumaailmassa odotellaan, mitä valtion ja kaupungin toimet, lähinnä säästöt tai mahdolliset lisätuet merkitsevät oppilaitoksille. Osa oppilaista kaipaisi kouluihin opiskelurauhaa, osa lisätukea oppimiseen. Pelastakaa Lapset -järjestö on osaltaan ottanut hienosti lisäopetustarpeesta kopin, se koordinoi matematiikan ja fysiikan opiskelijoita auttamaan peruskoululaisia ja lukiolaisia matematiikan ongelmissa. Yksi näistä matikkamentoreista asuu ja on käynyt koulunsa Koillisessa. Täällä on myös useampi koulu, jonka oppilaita nämä mentorit vapaaehtoisesti auttavat. Vapaaehtoistyön tekeminen antamalla lisäopetusta tarvitseville on näiltä yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoilta hieno teko.
Se jo tiedetään, että alkanut vuosi tuo edelleen paljon uutta rakentamista Koilliseen. Monia rakentamishankkeita on työn alla, alkamassa tai suunnitteluvaiheessa. Näitä ovat muun muassa Malmin uimahallin laajennus, Malmin lastenkodin uudisrakennus, Malmin hautausmaan vainajatorni, Pukinmäenrannan suunnitelmat ja Puistolan sekä Tapanilan radanvarsirakentaminen. Malmin lentokentällä rakentamiseen liittyvät työt etenevät jyrän lailla, vaikka rakentamiseen liittyviä valituksia on edelleen avoinna. Tämäkin vuosi tulee siis olemaan vilkkaan rakentamisen vuosi, vaikka osa hankkeista on eri syistä siirtymässä eteenpäin.
Onnea, iloa, terveyttä ja turvallisuutta vuodelle 2024!

Edellinen artikkeliViikin urheilukentästä muokataan monitoimikenttä
Seuraava artikkeliRiihenkulman lastenkodin uudisrakennuksen hintalappu on reilut 20 miljoonaa