Lehden tekijät ja historiaa

Tammikuussa 2013 perustettu Koillis-Helsingin Lähitieto sai alkunsa, kun alueen asukkaat, yhteisöt ja yrittäjät kokivat jäävänsä uutispimentoon ja vaille omaa ilmoituskanavaa, sillä alueen aiempi paikallismedia Vartti Pohjois-Helsinki lopetti ilmestymisensä lokakuussa 2012.

Lehden päätoimittaja Teija Loponen on palvellut paikallisia lukijoita jo vuodesta 1987, jolloin hän aloitti toimittajana legendaarisessa MaTaPuPu-lehdessä. Teija Loponen muistetaan myös Koillis-Helsingin LähiSanomien ja sen jatkaja Vartti Pohjois-Helsingin toimituspäällikkönä.

Lehden sisällöstä vastaa päätoimittajan lisäksi toimittaja Pirjo Pihlajamaa, joka on työskennellyt paikallisjournalismin parissa vuodesta 2003 niin LähiSanomien kuin sitä jatkaneen kaupunkilehti Vartin Malmin toimituksessa.

Lähitiedon graafisen ilmeen on suunnittellut  Sirkka Wallin, jonka lehden lukijat muistavat jo visuaalisesta ulkonäöstään kiitellyn LähiSanomien ajoilta. Sirkan käsialaa ovat myös monet lehden välissä ilmestyvät upeailmeiset liitelehdet, kuten Viikin ja Pihlajamäen asukasyhdistysten koostamat tietopaketit.

Vuoden 2014 alusta lähtien Janina Issakainen on paiskinut töitä joukossamme taiteillen niin lehden taiton kun ilmoitusvalmistuksen parissa.

Ilmoituksen voit varata lehden myyntipäälliköltä, jonka nimen osaavat jääkiekkofanit yhdistää Ranskan kaukaloissa kiekkoa pelanneeseen Jussi Haapasaareen, joka ammattilaisuran jälkeen on asettunut perheineen kotikulmilleen Koillis-Helsinkiin. Ennen Lähitietoa Jussi teki myyntityötä Porvoossa, jota ennen hän auttoi ilmoitusasiakkaita muun muassa Järvenpäässä ja Keravalla.

Lähitietoa ei olisi ilman alueen kotiseuturakkaita asukkaita, joista monet auttavat paikallislehteään kuvaamalla ja kirjoittamalla uutisia ja juttuja alueella tapahtuvista asioista. Iso merkitys on myös MaTaPuPun vuonna 1981 ja Koillis-Helsingin LähiSanomat vuonna 2003 perustaneella päätoimittaja Heimo ”Hemppa” Laaksosella, joka täydellisen kummisedän lailla jakaa edelleen tietotaitoaan Lähitiedon tekijöille, jotta koillishelsinkiläiset saavat vastakin luettavakseen ikioman laadukkaan paikallislehden. Lähitiedon syntysanat onkin lausuttu Hempan ja hänen paikallislehtityössä pitkän uran tehneen vaimonsa Vuokko Laaksosen kotona joulukuussa 2012.
Samalla tavalla ovat aikanaan myös MaTaPuPu ja Koillis-Helsingin LähiSanomat saaneet alkunsa.