Puistolan peruskoulun urheiluluokkaa käyvä Nella Granlund edustaa marraskuussa Suomen tankotanssiliittoa Italiassa Sport -sarjassa tankotanssin harrastepuolen MM -kisoissa. Hän on mukana itse tehdyllä koreografialla. Lisäksi Nella osallistuu Art-sarjan kilpailuun joulukuussa.
Heikinlaaksossa asuva kahdeksasluokkalainen Nella Granlund otti Norjan Art -karsinnoissa kultaa syyskuussa ja kesäkuun Euroopan mestaruuskisojen Sport -sarjassa hän oli neljäs. Tankotanssista Nella innostui nähtyään aiheesta musiikkivideon. Ensimmäinen treenipaikka, johon Nella jonotti vuoden, oli Studio Loiste Suutarilassa. Siellä Nella oli paikan omistajan Hanna Kunnaksen opeissa ja viimeisimmässä kevätnäytöksessä ennen studion vaihtoa Hanna sanoi yleisölle, että muistakaa tämä nimi, siitä kuulette vielä. Nellaa kovin kannustanut Hanna antoi hänelle poikkeusluvan käydä aikuisten tunnilla. Ikäraja niissä yleensä on ollut 14 vuotta.
Alkuvuonna Nella päätti äitinsä kannustuksesta mennä kokeilemaan kisoja ja yllättäen voittikin ne. Siitä käynnistyi kilpaileminen ja mitaleja on tullut yhtä lukuunottamatta kaikista kisoista.
Kisaesitys kestää lapsilla maksimissaan kolme minuuttia 30 sekuntia. Taustalle saa itse valita musiikin, mutta siinäkin on tarkat ohjeet.
Nykyään Nellaa kannustaa Studio Rock The Polen Susanna Kyösti, jonka kanssa Nella treenaa edelleen kerran viikossa. Kisa-apuna on Oona Kivelän Training team, jossa Oona ja hänen huipputiiminsä hioo kilpailuihin tarvittavia taitoja ja auttaa kisakoreon kanssa. Nämä treenit Nellalla on kahdesti viikossa. Nellalla on Art-puolelle teetetty koreografia, sportissa hänen itse suunnittelema, mikä on harvinaista. Oona on kannustanut Nellaa tekemään itse koreografian, koska silloin hänen persoonansa pääsee paremmin esille.
Nellan äitiä Miia Granlundia ilahduttaa lajissa erityisesti se, että se sopii varsin monille. Kehon koolla ei ole väliä, eli nuoret saavat terveen ruumiinrakenne -esikuvan alan harrastajista. Isokokoisilla on enemmän voimaa ja heillä siten hyvät mahdollisuudet menestyä kisoissa. Poikia harrastukseen toivottaisiin mukaan, nyt heitä on vain muutama.
Puistolan koulussa ei muita tankotanssin harrastajia ole.
Teija Loponen
Tankotanssin alkuvuodet
Tankotanssia on Suomessa opetettu vuodesta 2007 alkaen ja nykyään lajia harrastetaan kymmenissä kouluissa tai studioissa ympäri maata.
Vuonna 2007 perustettiin ensimmäinen tankotanssikoulu, Rock the Pole, Helsinkiin Maria Kekkosen ja Olha Venäläisen toimesta.
2009 Tanja Suni ja Nelle Swan järjestivät Pole Art tapahtuman Helsingissä ja Oona Kivelä voitti Pole Art -kilpailun.
2010 Järjestettiin ensimmäiset Tankotanssin SM-kilpailut, voittajana taas Oona Kivelä. 2011 Oona Kivelä voitti Brasilian World Cupin ja Pole Artin. Samana vuonna järjestettiin toiset SM-kilpailut, jotka voitti Henriikka Roo.
2014 Oona Kivelä voitti IPSF:n World Pole Sport Championships-kilpailun. Samana vuonna Voimalajiliiton pj. Jyrki Rantasen toimesta tankotanssi liitettiin lajina Voimalajiliittoon ja antidopingjärjestelmään tavoitteena lajin urheilu-statuksen nostaminen.