MaTaPuPu-albumi entistä tuhdimpi ja monipuolisempi

Tämän vuoden MaTaPuPu-albumin kansikuva tuo mieliin menneen liikerakennuksen ja kioskin Päivöläntien ja Kuulijantien kulmauksessa Tapanilassa.

MaTaPuPu-albumi on taas ilmestynyt. Järjestyksessään neljäs albumi pursuaa ennätyssuurena monipuolisia tarinoita sekä kuvia menneisyydestä tähän päivään. Sisältö kattaa kosolti ennen julkaisematonta tietoa ja kuvitusta Malmi, Tapanila, Puistola, Pukinmäki ja Suutarila alueelta.

Albumin päätarina uppoutuu rautatieasemien syntyyn ja kehitykseen Pukinmäen ja Puistolan välisellä rataosuudella. Hauskana nostona jutusta voi lukea Suomalaisen Työväenliiton ehdotuksen vuonna 1908 Mosabackan nimen korvaamista paikan laatuun nähden nimellä Rewamäki.

Toinen laaja juttu avaa MaTaPuPu-alueen kirjastojen synnyn, kehityksen ja sivistävän merkityksen. Historian havinaa tarjoavat myös tarinat Vantaanjoen ylityspaikoista ainutlaatuisine kuvineen, Ekholmien mahtitilan historia Suutarilassa ja sen muuttumien nykyiseksi leikkipuisto Linnunradaksi. Lukijalle aukenee myös Mosan hiekkakuoppien merkitys rakentamiselle ja nuorisolle. Suomen Mineraali Oy työllisti, ja tappoikin väkeä puolen vuosisadan ajan Tapanilassa. Asbestitehtaan historia avautuu tehdaskuvin ja jälkeläisten muisteloilla.

Monipuolisuutta ja myös keveyttä albumiin tuovat ainutlaatuiset brittibändien keikat Malmilla ja Tapanilassa sekä viiden alueen edesmenneen julkkiksen esiin nostot. Miten kunnantalosta tuli Malmille kirkko, sekin selviää lukijalle. Samoin valkenee, miten Kauppilan kirjakauppiasperhe opetti malmilaiset lukemaan. Puistolan poikien muistot olympiakesästä 1952 sisältää niin iloa kuin surua.

10 euron hintaista MaTaPuPua myyvät MV-kuvat, Tapanilan urheilukeskuksen kassa, Malmin Optiikka Novassa, Petite&Cherie Tapanilassa, Puistolan Pizzapalvelu ja Helenan Salonki Ylä-Malmintorilla.
TL
Edellinen artikkeliMalmin Palloseuralle LähiTapiolan 15 000 euron pääpalkinto
Seuraava artikkeliPuistolan kansakoululle tukiyhdistys