Puistosta kaikenikäisten oleskelupaikka
Malmitalon takana sijaitseva Ala-Malmin puisto kunnostetaan ja sitä muokataan kaikkien asukkaiden mieleiseksi oleskelupaikaksi. Puistoon tulee muun muassa aurinkotuoleja, pingispöytä ja shakkikaluste sekä puutarhakeinu. Turvallisuuden tunnetta lisätään madaltamalla istutuksia.
Malmitalon sisäänkäynnin eteläpuolella sijaitsevan hiekkakentän toiminnallisuutta lisätään kalusteilla, kuten pingispöytä, pöytäfutis sekä shakki ja petankkikenttä merkitään reunuksilla. Saavutettavuutta ja turvallisuutta lisätään avaamalla aukkoja käytäville nykyiseen ympäröivään pergolamaiseen aitaan.
Puiston pohjoisnurkassa sijaitseva entinen pieni leikkipaikka kehittyy oleskelupaikkana, jonka istutuksissa suositaan heinäkasvillisuutta. Aluetta ympäröivää korkeaa kasvillisuutta madalletaan uusimalla matalammilla lajeilla. Puuistutuksia palautetaan alkuperäisen suunnitelman periaatteita noudattaen.
Ala-Malmin puiston alkuperäinen suunnitelma on vuodelta 1990. Arkkitehti Lars Barnön suunnittelema puisto on postmodernistinen ja vahvailmeinen. Se koostuu useasta osa-alueesta, joissa on runsaasti erilaisia maisemallisia elementtejä. Puistossa on nykyisin runsaasti läpikulkua, mutta varsin vähän oleskelukäyttöä. Osa ihmisistä kokee puiston turvattomaksi, sillä päihteidenkäyttäjiä on runsaasti. Puiston kunnostus tehdään sen alkuperäistä ilmettä ja ominaispiirteitä kunnioittaen.
Tavoitteena on lisätä toiminnallisuutta, viihtyisyyttä ja vetovoimaisuutta, jotta käyttäjäkuntaa saadaan monipuolisemmaksi. Toiminnot suunnitellaan niin, että ne houkuttelevat myös lapsiperheitä ja senioreita. Alueen tapahtumakäyttöä kehitetään yhteistyössä Malmitalon henkilökunnan kanssa. Vilppulantielle on suunniteltu raitiotielinjan pysäkki, ja mikäli se toteutetaan, tulevat kadun ylitys- kohdat siirtymään. Puiston kaakkoiskulmaan on esitetty käytävävaraus tulevia suojatiejärjestelyitä silmällä pitäen.