Pyöränhuoltopisteet Malmilla ja Viikissä

Polkupyörän huoltopisteellä voi ilmaa lisätä myös lastenvaunujen tai pyörätuolien renkaisiin. Kuva Teija Loponen

Malmitalon sivustalla on keltainen teline, jossa lukee polkupyörän huoltopiste. Huoltopisteissä on työkaluja pyörän huoltoon sekä mahdollisuus pumpata ilmaa kumeihin.

Kyseessä on edelliskaudella OmaStadi äänestyksessä voittaneen ehdotuksen Polkupyörien pumppaus- ja korjausasemat kirjastojen pihoille -toteutus. Kaupunki kartoitti vuoden 2023 aikana pyöränhuoltopisteiden sijoittamismahdollisuuksia kirjastojen pihoille tai niiden läheisyyteen. Viime syksyn aikana toteutettiin yhteensä seitsemän huoltopistettä kirjastojen yhteyteen.

Kaupungin viestinnästä kerrotaan, että pyöränhuoltopisteiden sijoittelussa on otettu huomioon muun muassa käyttäjämäärät, alueellinen näkökulma sekä se, onko metroasemilla sijaitsevat huoltopisteet jo lähellä. Kartoituksen perusteella huoltopisteitä toteutettiin eri puolille Helsinkiä, kaksi niistä Koilliseen.

Pyöränhuoltopisteiden paikat ovat Keskustakirjasto Oodi, Töölön kirjasto, Kallion kirjasto, Etelä-Haagan kirjasto, Maunulan kirjasto, Viikin kirjasto ja Malmin kirjasto.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuiU jatkaa tappiotta, Tico palautui hienosti
Seuraava artikkeliLas Vegasista 8-pallon maailmanmestaruus Tapanilaan