Puistolalaiset nuoret Triathlonin EM-kisaan

Kuvis Puistolalaiset Leo Kervinen ja Henri Källström ottivat SM-kisoissa kaksoisvoiton ja lähtevät EM-kisoihin.

Puistolalaiset Triathlon Vantaata edustavat Leo Kervinen ja Henri Källström ottivat supersprintin (uinti 375 m – pyöräily 10 km – juoksu 2.5 km) Suomen mestaruuskilpailussa upeasti kaksoisvoiton U17 -sarjassa Vantaa Triathlonissa kesäkuun alussa.

SM-kilpailun yhteydessä kilpailtiin myös Nordic Triathlon Cupin ensimmäinen osakilpailu, jossa osanottajia oli runsaasti mukana niin pohjoismaista kuin Baltian maistakin. Leo Kervinen teki hurjan suorituksen ja voitti Suomen mestaruuden lisäksi Nordic Cupin ensimmäisen osakilpailun Henri Källströmin ollessa siinä kuudes. Supersprintti toimi nuorten sarjoissa karsintakilpailuna syksyn EM-kilpailuihin, jotka pidetään Espanjan Banyolesissa syyskuun alussa. Molemmat pojat valittiin mukaan Suomen kisajoukkueeseen. He saavuttivat toisessa startissaan joukkueviestin SM-hopeaa joukkueella Leo, Iina Vänttinen, Henri ja Maria Karvonen.

Vantaa Triathlonin kilpailun johtaja Paul Sjöholm on valmentanut poikia vuoden verran ja kehuu heidän erittäin hyvää harjoitusmotivaatiotaan.

-Nuorten kehitys on ollut hurjaa ja jo päiväkoti-ikäisistä toisensa tunteneet kilpakumppanit ovatkin saaneet harjoituksissa toisistaan erittäin hyvää sparrausta. Seuraavat tärkeät kilpailut pojilla ovat Nordic Cupin osakilpailu Viron Otepäässä 27.6., Banyolesin EM-kilpailu 6.-8.9. sekä Nordic Cupin päättävä Tanskan osakilpailu Aarhusissa 14.9.

Kuusijärvellä järjestettiin perinteikäs Vantaa Triathlon 8.-9.6. jo 13. kerran. Tapahtumaan osallistui ennätykselliset 1600 kilpailijaa. Lämmin alkukesä houkutteli mukaan uusia harrastajia kokeilemaan lajia. Tapahtuman pääkilpailut olivat supersprintin ja joukkueviestin Suomen mestaruuskilpailut sekä tapahtuman yhteydessä järjestetty Nordic Triathlon Cupin osakilpailu. Nordic Triathlon Cupin kilpailu, joka järjestettiin SM-supersprintin yhteydessä, toi kilpailuun kansainvälistä tunnelmaa. Ulkomaiset osanottajat kehuivat hyviä järjestelyjä ja onnistuneita kilpailureittejä.

Vantaa Triathlon tapahtuman päätavoite on olla avoin kaikille ja kaiken tasoisille lajin harrastajille. Sarjoja ja matkoja tapahtumassa on niin lapsille kuin aikuisille, ensikertalaisista kokeneempiin kisakävijöihin ja lajin kärkiurheilijoihin. Jo 8 vuotta on yhtenä kisana ollut myös Special Triathlonin SM-lähtö, joka kuuluu soveltavan urheilun piiriin ja on tarkoitettu henkilöille, joilla on jokin vamma tai muu toiminnallinen häiriö. Katsojien suosikkina suurimmat kannustukset saa tapahtuman aikuinen & lapsi -lähtö, jossa aikuinen ja lapsi kisaavat yhdessä triathlonin matkoilla uinti 100 m, pyöräily 3.5 km ja juoksu 1 km. Nuorimmat lapset olivat esikouluikäisiä ja kisan vanhimmat jo reilusti yli 80-vuotiaita. Ensi vuonna Vantaalla kisataan taas kesäkuun alkuviikoilla.

TL

Edellinen artikkeliMPS:n n pojilla harvinainen triplasarjanousu
Seuraava artikkeliLomatauko