Tienaa penkkejä ja roskiksia kuvaamalla euroja

Jokohan joku löysi tämän penkin? Kuva Teija Loponen

Tapaninkylän penkkejä ja roska-astioita kartoitetaan mobiilipelillä. Tämä joukkoistettu puistonpenkkien ja roska-astioiden kartoitus käynnistyy 15. heinäkuuta klo 9. Kuvia voi ottaa sekä Tapaninkylän, että Vuosaaren puistonpenkeistä ja roska-astioista.

Pelata voi kuka vain, kunhan ensin lataa Crowdsorsa-mobiilipelin älypuhelimeensa. Pelaajat ansaitsevat rahaa valokuvaamalla löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita sekä merkitsemällä niiden tarkan sijainnin kartalle. Korvauksen saa vain ensimmäinen kyseisen kohteen bongannut.

–Käyttäjien bongaamat penkit ja roskikset ilmestyvät pelin kartalle ikoneina, jolloin jokainen pysyy helposti kärryillä siitä, mitä muut ovat jo löytäneet ja missä päin pelialuetta riittää vielä kartoitettavaa, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.
Vuosaaresta ja Tapaninkylästä on löydettävissä yhteensä noin 2000 puistonpenkkiä ja roska-astiaa, joista jokaisesta saa euron palkkion sen ensimmäisenä bongannut. Kerätystä kuvamateriaalista koostetaan Helsingin kaupungille kuntoluokiteltu inventaario. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät Crowdsorsa-sovelluksesta, jossa pelin sisältöön pääsee jo tutustumaan.

– Odotamme saavamme hyvää kuvamateriaalia puistoissa, muilla viheralueilla ja katualueilla olevista erilaisista penkeistä ja roska-astioista Tapaninkylän ja Vuosaaren alueilta. Kuvien perusteella luokittelemme kuvatut kalusteet kuntoluokkiin ja testaamme, onko kuntoluokka mahdollista määritellä valokuvien perusteella. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tempaukseen, kertoo Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ritva Keko.

Helsingissä on tänä kesänä hyödynnetty Crowdsorsa-sovellusta myös esteettömyyden kartoituksessa sekä vieraslajikasvien torjunnassa. Vuonna 2021 ja 2023 samaa menetelmää käytettiin lisäksi Helsingin pyöräteiden kuntokartoitukseen.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliLas Vegasista 8-pallon maailmanmestaruus Tapanilaan
Seuraava artikkeliTapanilan Erä vuoden 2024 helsinkiläinen urheiluseura