Lomatauko

Juhannus on vietetty ja heinäkuu on koittanut. Heinäkuu on edelleen yleisin lomakuukausi ja se tarkoittaa, että myös lähestulkoon kaikki harrastustoiminta on nyt seis. Kesäkuulta tuttuja päiväleirejä ei heinäkuussa ole juurikaan tarjolla, mutta aivan heittellä lapset ja nuoret eivät ole, vaikka vanhemmilla ei heinäkuulle lomaa osuisikaan. Leikkipuistoissa voi käydä touhuamassa ja syömässä maksuttoman lounaan ja myös Pihlajamäen nuorisopuisto on läpi kesän auki. Fallkullan kotieläintilalle pääsee arkisin katsomaan eläimiä ulkona, viikonloppuisin ovat navetta- ja sisätilat avoinna muutaman tunnin. Fallkullan kahvila sen sijaan on avoinna heinäkuussakin.

Kotikulmat tarjoavat kesälläkin omatoimista tekemistä. Vantaanjoen rannalla voi käydä uimassa ja grillailemassa sekä mattoja pesemässä. Ulkokuntosaleja on lähes joka kaupunginosassa ja frisbeegolfratoja löytyy Siltamäen ulkoilupuistosta ja Malmin lentokentältä. Longinojanpuistossa avatui juuri muun muassa skeittausmahdollisuus. Kaupungin tenniskentillä voi pelata myös ilmaiseksi. Kotikaupunkipolut ja pyöräreitit tarjoavat hauskoja tutustumisreittejä kaupunginosien historiaan ja erikoisuuksiin.Ala-Malmin puistosta löytyy paikkoja niin auringonottoon kuin varjossa lukemiseen tai pelaamiseen.

Lomatauko koittaa myös meillä Koillis-Helsingin Lähitiedossa. Tuttuun tapaan heinäkuussa ei ilmesty kuin yksi lehti, jota parhaillaan luet. Seuraavat neljä viikkoa lomailemme, rentoudumme ja annamme aivojemme levätä. Elokuussa ryhdymme taas tutkimaan, mitä kaikkea uutisoitavaa tapahtuu ja tuotamme teille kuten ennenkin paikallista ja läheistä luettavaa. Mielenkiintoisia haastateltavia ja aiheita varmasti riittää. Koillisessa tuntuu asuvan vaikka minkä alan taitajia ja harrastajia, jopa maailmanmestareita. Kaavoitus- ja rakentamishankkeet jatkuvat kesän yli ja monissa kaupunginosissa on edessä mittavia muutoksia, joista tulemme kertomaan kesätauon jälkeen. Hyviä juttuvinkkejä saa edelleenkin lähettää, mieluiten sähköpostilla.

Rentouttavaa ja aurinkoista heinäkuuta!
Edellinen artikkeliPuistolalaiset nuoret Triathlonin EM-kisaan