Vanhusten palvelukeskuksen rakentaminen käyntiin Jakomäessä

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan asuntotuotanto ja Skanska ovat sopineet Jakomäkeen rakennettavasta vanhusten palvelukeskuksesta. Rakennustyöt käynnistyvät heti kesäkuussa, ja kohde valmistuu vuoden 2026 alkupuolella.
Jakomäen kirjaston kupeeseen nousee kuusikerroksinen palvelukeskus, johon tulee 104 asuntoa ryhmäkotimallilla. Lisäksi keskukseen rakennetaan palveluasumista ja päivätoimintaa tukevia tiloja, henkilökunnan työtiloja, pieni parkkihalli sekä yksi liiketila. Julkisivu muurataan vaalealla tiilellä. Palvelukeskus lämmitetään ja viilennetään maalämmöllä, ja rakennusvaiheessa työmaalla noudatetaan Päästöttömät työmaat green deal -sopimuksen vaatimuksia. Rakennus tulee osoitteeseen Jakomäenpolku 5, ja sen valmistuttua viereisen Vuorensyrjän palvelutalon toiminta siirtyy kyseiseen palvelukeskukseen. Uudistuotannon yksikön päällikkö Merja Rukko kaupungin asuntotuotantopalvelusta iloitsee siitä, että kauan odotettu hanke saadaan vihdoin liikkeelle hyvän yhteistyökumppanin kanssa. -Palvelukeskukselle ja -asumiselle on Helsingissä suuri tarve, ja kohde helpottaa valmistuessaan tilannetta alueella merkittävästi. Teija Loponen
Vaaleatiilinen kuusikerroksinen palvelukeskus nousee Jakomäen keskustaan, kirjaston viereen. Kuva Skanska
Edellinen artikkeliLäjityksiä Puistolassa
Seuraava artikkeliPuiU jatkaa tappiotta, Tico palautui hienosti