Vepsältä talousarvioaloite Puistolan nuorisotyöstä

Vepsä ehdottaa nuorisotiloja joko Puistolanraitin koululle tai kuvassa olevalle Nurkkatien monitoimitalolle. Kuva Teija Loponen

Kaupunginvaltuutettu Sinikka Vepsä (Sdp) on huolissaan Puistolan nuorten tilanteesta ja teki sitä varten talousarvioaloitteen, jotta nuorille säilyisi oleskelutila.

Aloitteessa todetaan, että Helsingin NMKY on toteuttanut sovitusti nuorisotyötä Puistolan peruskoulun tiloissa, Koudantie 2:ssa. Toiminnan kohteena ovat 9-17-vuotiaat lapset ja nuoret Puistolan alueella. Toimintaa on toteutettu yhteistyössä Puistolan peruskoulun, alueen muiden toimijoiden ja vanhempien kanssa. Toiminta on koostunut ohjatusta avoimesta ja ryhmämuotoisesta toiminnasta.

Nuorisotalon toiminta loppuu Puistolan peruskoulussa kesän 2024 aikana. Puistolan Peruskoulu on päätetty purkaa ja koulu muuttaa Suuntimopuiston väistötiloihin 1.1.2025. Uuden koulurakennuksen on arvioitu valmistuvan tammikuussa 2029. Vepsä painottaa aloitteessaan, että Puistolassa tulee turvata nuorisotyön jatkuminen ja tähän on löydettävä alueella sijaitsevat tilat, joissa toimintaa voidaan toteuttaa. Puistolanraitin ala-asteen yhteydessä on tällä hetkellä tyhjillään olevat tilat, joissa on aiemmin toiminut päiväkoti. Puistolanraitin ala-asteen tai Nurkan toimipisteen, Nurkkatie 2, tiloista tulee löytää korvaavat tilat nuorisotyö toiminnalle.

-Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki huomioi tulevassa talousarviossa nuorisotyön turvaamisen Puistolassa ja etsii toimintaa varten alueella sijaitsevat toimitilat ja varaa siihen riittävästi varoja 50.000 euroon asti, esitti Sdp:n valtuutettu Sinikka Vepsä toukokuun lopussa jättämässään talousarvioaloitteessa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVaskiniityn työmaa katkoo kevyen liikenteen reittejä
Seuraava artikkeliMalmin koulukampuksesta yli 1100 hengen yksikkö