Vantaanjoessa ei pidä uida sadesäillä

Tapaninvainion rannalla on riittänyt väkeä. Sateiden jälkeen ei uimista heti suositella. Kuva Teija Loponen

Vantaanjoen varren uimarannoilla vedenlaadun on todettu heikentyvän tilapäisesti runsaiden sateiden aikaan. Siksi uimista ei suositella heti sateiden jälkeen.

Tapaninvainion ja Pukinmäen uimarantojen lisäksi uimista suositellaan vältettävän kesällä runsaiden sateiden aikaan myös Pikkukosken ja Pakilan uimarannoilla. Samoilla uimarannoilla on ollut uintirajoituksia myös kolmena edellisenä kesänä. Vantaanjoen koko valuma-alueen sateiden pintavalumat ja hulevedet heikentävät joen vedenlaatua ja sen vuoksi joenvarren uimarannoille on annettu uinninrajoituksia. Helsingissä on tulevana kesänä 26 yleistä uimarantaa. Uimarantojen vedenlaatua seurataan ja niiltä otetaan vesinäytteitä säännöllisesti kesän aikana. Veden hygieenistä laatua seurataan määrittämällä vesinäytteistä ulosteperäisiä bakteereita. Lisäksi rannoilla seurataan veden lämpötilaa sekä sinilevien määrää.

Tänä kesänä Helsingin uimarantojen opasteita uusitaan. Uusiin opasteisiin tulee tietoa esimerkiksi uimarannan palveluista ja uimarantaetiketistä sekä ohjeita hätätilanteita varten. Opasteiden lisäksi uimarannoille asennetaan veikeitä hyljehahmoja, jotka muistuttavat uimareita ympäristön huomioon ottamisesta. Tupakkalaki kieltää tupakoinnin kokonaan isoimmilla uimarannoilla, ja muillakin uimarannoilla kehotetaan savuttomuuteen. Uimarantojen tupakointikielto on voimassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLentokentän niittyä peitetty muovisilla suodatinkankailla
Seuraava artikkeliTiukkoja paikallistaistoja, PuiU ja Tico porskuttavat