Koulut ohi

Pihlajamäen nuorisopuisto tarjoaa sekä tekemistä, että mukavaa oleskelua. Kuva Teija Loponen

Koululaisten lukuvuosi päättyi auringonpaisteessa ja helteessä. Perinteinen Suvivirsi kaikui monissa kouluissa ennen todistusten jakoa. Osalla päättyi vain kouluvuosi, osalla koko peruskoulu, lukio, ammattikoulu, tai koko opinpolku. Monella alkoi samantien suuri jännitys siitä, pääseekö jatko-opintoihin ja tarkoittaako se kenties muuttoa pois kotipaikkakunnalta. Vaikka kesä on koululaisille loma-aikaa opiskelusta, voi siihen sisältyä suuria muutoksia tai uusia elämyksiä. Moni viettää osan lomastaan rippikoululeirillä, jotkut ensimmäisessä kesätyössään.

Erityisesti pienten koululaisten vanhemmille kesä voi olla stressaavaa aikaa. Mistä keksiä lapselle mielekästä tekemistä moneksi viikoksi, kun oma loma kattaa koululaisten loma-ajasta vain vajaan puolikkaan. Kaikilla ei ole mummolaa, johon lähettää tenavia kesäpäivä viettämään. Osa lapsista viihtyy kyllä yksinkin kotona, mutta meneekö silloin koko päivä matkapuhelinta räpläten tai tietokoneella pelaten. Leirejä toki on tarjolla, mutta ne maksavat niin paljon, ettei ainakaan useammalle viikolle niitäkään voi suunnitella.

Siitä ollaan monissa kodeissa kiitollisia, että kaupunki edelleen tarjoaa alle 16-vuotiaille maksuttoman keittolounaan useissa leikkipuistoissa. Osa viettää niissä enemmänkin aikaa, osa käy vain syömässä lämpimän ruoan. Toinen hieno kaupungin tarjoama palvelu ovat kirjastot. Niissä voivat lapset turvallisesti viettää aikaansa vaikkapa lehtiä tai kirjoja lueskellen, tai lautapelejä pelaten jos vain pelikaveri löytyy. Ala-Malmin puistosta löytyy myös monena päivänä tekemistä.

Äkkiä aika kuluu, etenkin jos on kivaa ohjelmaa. Heti maanantaina aukesi Pihlajamäen nuorisopuisto, jossa voi harrastaa liikuntaa ja nauttia kesäkahvilan antimista. Viikon päästä keskiviikkona 12.6. vietetään taas Helsingin syntymäpäivää. Helsinki-päivänä löytyy niin ympäri Koillista kuin koko kaupunkiakin todella monipuolista ohjelmaa luontoretkistä konsertteihin. Puistola-Seuran perinteinen Satakielikierros yhdistää sekä luontoretken, että musiikin ja se järjestetään jo 40. kertaa Helsinki-päivänä.
Helsinki-päivää juhlitaan taas 12.6. runsain ohjelmin!

Edellinen artikkeliTiukkoja paikallistaistoja, PuiU ja Tico porskuttavat
Seuraava artikkeliVäliaikaista viihdykettä Malmin kentälle