Lentokentän niittyä peitetty muovisilla suodatinkankailla

Yksi niittyalue on peitettynä kiitotien reunassa. Kuva JT

Malmin lentoaseman ystävät ry teki toukokuun lopulla valituksen Helsingin hallinto-oikeudelle Uudenmaan ELY-keskuksen päätöksestä olla tutkimatta hallintopakkohakemusta Helsingin kaupungin perustamalle maamassojen logistiikka-alueelle Malmin lentokentällä.

Uudenmaan ELY-keskus jätti päätöksellään 23.4.2024 tutkimatta Malmin lentoaseman ystävät ry:n maaliskuussa tekemän hallintopakkohakemuksen koskien kaupungin perustamaa maamassojen logistiikka-aluetta Malmin lentokentän arvokkaalla niityllä. Niitty on useiden rauhoitettujen EU-direktiivilajien elinympäristöä.

Kaupunki on jo aloittanut pohjatyöt uhatulla niittyalueella Tattarisuon metsän laidassa muovisten suodatinkankaiden asennuksella, jolla on MLY:n mukaan saatu tuhotuksi niittykasvillisuus vuoden 2024 kasvukauden osalta. Valituksessa MLY vaatii ELY-keskuksen päätöksen kumoamista ja palauttamista uudelleen valmisteltavaksi puolueettomien asiantuntijaselvitysten pohjalta. Ne ovat vielä monelta osin tekemättä.

-Vaadimme myös toimenpidekieltoa logistiikka-alueen jatkotöille ja käyttöönotolle sekä alueella jo toteutetuista suodatinkankaiden asennuksista ja muista pohjatöistä muodostuneen oikeudenvastaisen tilan poistamista, todetaan puheenjohtaja Håkan Lövdahlin allekirjoittamassa hallintovalituksessa.

Teija Loponen
Edellinen artikkeliMalmin kirkolla harjannostajaiset
Seuraava artikkeliVantaanjoessa ei pidä uida sadesäillä