Viikin kirjastosta rantaroskan tutkimusvälineitä

Rannalta löytyviä roskia voi tutkia ja tehdä niistä raportin.

Viikin, Herttoniemen, Kalasataman, Munkkiniemen ja Vuosaaren kirjastoista sekä Oodista voi lainata Rantaroskan tutkimustarvikelaatikon,joka sisältää viisi settiä tutkimustarvikkeita esimerkiksi koululuokkien tai kerhojen käyttöön. Rantaroskatutkimus sopii monenlaisille ryhmille ja eri-ikäisille lapsille.

Laatikko sisältää kaiken tarvittavan materiaalin sekä ohjeet rantaroskatutkimuksen tekemiseen. Ohjeet auttavat tunnistamaan roskia ja mukana tulevilla suurennuslaseilla voi tiirailla roskia tarkemminkin. Yli puolet rannoilta löytyvästä pienestä roskasta on muovia. Muoviroskaa on paljon myös Helsingin rannoilla. Esimerkiksi styroksia ja muovin raaka-aineena käytettäviä pieniä muovipellettejä voi löytyä paikoitellen suuriakin määriä.

Roskahavainnot pääsevät osaksi tutkimustietoa, jos löydökset raportoi retkipäivän jälkeen. Siihenkin on ohjeet mukana. Vaikka roskia ei löytyisikään, myös nollatulosten raportointi on tärkeää kokonaiskuvan saamiseksi. Rantaroskan tutkimustarvikkeiden laina-aika on kirjastojärjestelmässä 14 päivää.

TL
Edellinen artikkeliKoillisessa toteutettu melutorjuntaa
Seuraava artikkeliLentokentän terminaalin julkisivu kuntoon