Lentokentän terminaalin julkisivu kuntoon

Malmin lentoaseman terminaalirakennuksen ulkopintoja huolletaan. Arkistokuva Teija Loponen

Helsingin kaupungin omistaman Malmin kentän terminaalirakennuksen julkisivu kunnostetaan vaiheittain. Ensimmäisenä toteutetaan sisääntulopihan puolella ensimmäisen kerroksen muutostyöt. Vuonna 1938 valmistunut Terminaali on suojeltu asemakaavassa kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti huomattavan arvokkaana rakennuksena.

Korjauksissa julkisivu palautetaan alkuperäisen ilmeen mukaiseksi. Sokkeliin tuodaan takaisin graniittiverhous ja seinän ulkopinta rapataan ja maalataan. Julkisivun uusi rakenne kuitenkin poikkeaa alkuperäisestä, koska alkuperäinen julkisivu ei soveltunut paikallisiin olosuhteisiin.

Työt aloitetaan purkamalla julkisivusta 1960-luvulla lisätty tiiliverhous. Korjauksesta saatavan kokemuksen avulla voidaan suunnitella Terminaalin muiden julkisivupintojen korjauksia.

Nyt alkavan julkisivutyön odotetaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä. Terminaalissa viimeistellään myös viime kesänä aloitettua remonttia, joka valmistuu alkukesäksi. Näiden korjausten tavoitteena on rakennuksen säilyttäminen käyttökunnossa.

Rakennukseen jää korjausten jälkeenkin kunnostettavaa, ja laaja perusparannus ja loput julkisivukorjaukset tulevat tehtäväksi myöhemmin. Näiden korjausten aikataulu on vielä avoin.

Terminaalin tilat vuokrataan korjaustöiden valmistuttua. Rakennuksessa on erisuuruisia toimistokäyttöön soveltuvia huonetiloja ja ravintola. Vuokrattavista tiloista ilmoitetaan oikotie.fi -verkkopalvelussa ja muun muassa ravintolan vuokraus kilpailutetaan.

TL
Edellinen artikkeliViikin kirjastosta rantaroskan tutkimusvälineitä
Seuraava artikkeliKatuja päällystetään ympäri Koillista