Ulos virkistäytymään

Vantaanjoen varresta löytyy useita istuskelu- ja grillauspaikkoja. Kuva Teija Loponen

Viime viikon loppupuoli antoi jo upean lupauksen kesästä ennen maanantain viilenemistä. Vantaanjoen uimarannoilla oli runsaasti väkeä nauttimassa auringosta ja vilvoittavasta vedestä. Pukinmäen matonpesupaikan kuivatuspuut olivat välillä aivan täynnä mattoja ja viereisellä viljelyspalstalla ahkeroitiin sormet mullassa. Kun aurinko paistaa ja lämpö hellii, lähdetään siitä sankoin joukoin ulos nauttimaan, monin eri tavoin. Iloksemme meiltä löytyy runsaasti puistoja ja nuo Vantaan- ja Keravanjoen varret, joilla nauttia aurinkopäivistä. Joen vartta myös pyöräiltiin viikonloppuna ahkerasti.

Puistot tuntuvat kuitenkin olevan hiljalleen katoava luonnonvara. Niistä usein nipistetään pieni siivu, kun tehdään asemakaavanmuutoksia uudisrakennuksille. Näin on käynyt meillä lähes joka kaupunginosassa. Samaten muutamia rakentamattomia puistotontteja on muutettu ajanoloon asuntotuotannolle. Mitä enemmän asukkaita ja korkeita kerrostaloja rakennetaan, sitä tarpeellisempaa on, että myös virkistysalueita, puistoja ja metsiköitä sekä vapaita joenrantoja on asukkaiden käytettävissä vapaa-ajan viettoon. Vantaanjoen varsi onkin saanut nyt useamman grillauspisteen niiden iloksi, joilla ei omaa pihaa ole.

Lehdessä kerromme useista suunnitelmista, joilla Koilliseen rakennetaan koteja uusille asukkaille. Täällä asuu jo nyt noin 100 000 asukasta. Myös Malmin keskustaa kehitetään ja syystä. Moni kokee sen torit ja aseman seudun turvattomiksi ja epäviihtyisiksi. Niistä kuljetaan läpi pakosta. Viihtyisyyden ja toiminnallisuuden lisäämisellä toreista ja Ala-Malmin puistosta voisi kehittyä paikat, joissa kaikki viihtyvät ja uskaltavat viettää aikaa. Tosin on Malmilla ja koko Koillisessa jo kauan viihdyttykin. Siitä kertoo muun muassa se, että Malmin Ponnistajat -urheiluseura täyttää jo peräti 100 vuotta. Asukasviihtyvyyteen vaikuttavat vahvasti myös kaupunginosaseurat. Niistä Pukinmäki-Seura yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa järjestää tulevana viikonloppuna paikallisen perhetapahtuman. Toivotaan sinnekin hyvää säätä!
Asukasviihtyvyyteen vaikuttavat vahvasti myös kaupunginosaseurat.

Edellinen artikkeliPelastustoimia parannettu uhkasakon alla
Seuraava artikkeliSiltamäen uimahalli poistuu, korkeita kerrostaloja tilalle