Kolmikko ja piparkakkuvarkaat Pihlajamäen kirjastossa

Vuosi sitten Ulla Weliniltä ilmestyi lasten- ja nuortenkirja Kolmikko ja linnoituksen salaisuus. Siinä seikkailtiin pitkälti Ullan entisissä kotimaisemissa Pihlajamäessä. Nyt aivan uunituoreessa jatko-osassa kolmikko jahtaa mökkivarkaita.

Tapulikaupungissa asuva Ulla Welin on kirjoittanut lukuisia runokirjoja ja proosaa, nyt on meneillään nuortenkirjojen jakso. Juuri painosta tuleva Kolmikko ja piparkakkuvarkaat sijoittuu tällä kertaa Lopen maisemiin, lasten mummolaan. Samalta suunnalta löytyy myös Ullan mökki, joten maisematuntemus on taas kohdallaan. Ensin lapset ihmettelevät uimareissulla löytämäänsä katiskaa, jossa on ilmiselvästi murtovarkaiden työkaluja. Myöhemmin he törmäävät metsässä kahteen outoon tyyppiin. Tarinan edetessä selviää kyseessä olevan vankilasta karanneet kelmit, jotta vievät mökeistä kaikki herkut ja vain taskuun mahtuvaa saalista.

Uutuuskirjaa esitellään ensimmäisenä Pihlajamäessä.

Uutuuskirjan julkistusiltaa Pihlajamäen kirkolla Ulla kuvailee näin: -Nautipa mehu, keksi ja pulla, uudesta kirjastaan kertoilee Ulla, myös musaa ja runoa mahtuu mukaan, tilaisuudesta pois ei voi jäädä kukaan. Pihliksen kirkolla 26.5. klo 16 hetki alkaa, siis tuolloin kirkolle kiiruhda juoksujalkaa. Kirjasarja on saamassa kolmannenkin osan ensi keväänä, silloin Kolmikko jahtaa hevosvarkaita.

Ulla Welin

Pihlajamäen kirkossa paikalla on myös pihlajamäkeläinen dekkaristi Risto Malin kertomassa kahdesta uusimmasta kirjastaan sekä musisoimassa ja yhteislaulattamassa Tapio Rantanen ja Irene Korkiamäki sekä Marita Widberg. Kolmikko-kirjaa juhlistetaan myös Roihuvuoren kirjastossa 27.5. klo 18 ja 28.5. klo 14 Malmin kirjastossa. Siellä Ulla Welin ja kustannustoimittaja Katja Mahal keskustelevat siitä, miten lastenkirja syntyy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuiU ja ”Tico” eivät suostu häviämään
Seuraava artikkeliMalmin Mieslaulajilla kevättä rinnassa