Puistolassa halutaan tiloja nuorille

Puistola-Seura ehdottaa nuorille tiloja vanhaan kansakouluun. Kuva Teija Loponen
Puistola-Seuraa ehdottaa kaupungille vanhaa koulua toimintatilaksi nuorille.

Puistola-Seuran vuosikokouksen alussa keskusteltiin OmaStadihankeesta ”Nuorille turvallisia tiloja Koilliseen”. Anne Koponen esitteli hanketta, jolle kaupunki on myöntänyt 600 000 euroa. Osa rahasta olisi mahdollista saada Puistolaan. Puistola-Seura lähettikin kannanottona OmaStadiin tiedon, että Puistolasta puuttuvat tilat, joissa nuorilla olisi mahdollisuus harrastuksiin ja yhdessäoloon vapaa-aikana. Ainoa nuorille suunnattu tila on ollut Puistolan peruskoululla, mutta se lakkautetaan, kun koulu puretaan.

Puistola-seura ehdottaa, että tyhjillään oleva Puistolan vanha kansakoulu tai ainakin osa siitä saataisiin nuorten käyttöön. Koululla olisi mahdollisuus monipuoliseen harrastamiseen kuten liikuntaan, bänditoimintaan, taideharrastuksiin, työpajoihin sekä vapaaseen seurusteluun turvallisessa tilassa. Puistola-Seura on aiempina vuosina tutustunut tarkoin koko kiinteistöön ja todennut sen tilojen käyttökelpoisuuden näihin toimintoihin. Lisäksi sinne saisi tilat kaikenlaiselle asukastoiminnalle.

Kokoontumistilojen puute haittaa nuorten lisäksi aktiivista yhdistys- ja kerhotoimintaa.

Puistola-Seuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Maija-Liisa Pennanen. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin kaksivuotiskaudelle Lauri Haapanen, Heimo Laaksonen, Leo Nikkonen ja Mirja-Maija Santala. Hallituksen jäseninä jatkavat kaksivuotiskauden toiselle vuodelle Markku Arola, Pirjo Isotupa, Anne Koponen, Kari Koponen, Nina Rautiainen ja Kirsi Rautiola. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kaisa Hakala ja varatoiminnantarkastajaksi Virpi Simpura. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Lauri Haapanen, sihteeriksi Anne Koponen, rahastonhoitajaksi Anu Reniers ja jäsenrekisterin hoitajaksi Pirjo Isotupa.

Keväällä ja kesällä on tulossa useita yleisötapahtumia, kuten siivoustalkoot, kotiseutukahvit, jättipalsamien kitkemistalkoot ja Satakielikierros. Syyskuun ensimmäisenä lauantaina asukkaat kohtaavat perinteisesti toritapahtumassa Puistolantorilla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan kahvi ja teet palkittiin
Seuraava artikkeliAsukkailta kerätään toiveita lintutornien kehittämiseen