Vilkas viikonloppu

Onnea äidit!

Viime viikonvaihde oli varsin vilkas. Lauantaina jopa 7000 ihmistä suuntasi matkansa Viikkiin, pellon reunaan. Siellä Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä laskettiin jälleen kerran laitumelle sitä innolla odottaneet Viikin yliopiston koetilan 65 lypsylehmää. Lehmien kevätlaitumelle lasku on vuosikaudet ollut todellinen yleisömenestys ja sen oheen on Valion, Helsingin yliopiston ja maatalousylioppilaiden toimesta kehitetty monenlaista mukavaa koko perheen ohjelmaa. Luonto ja eläimet omaavat yhä vetovoimaa.

Sunnuntaina kokoonnuttiin Tapanilan torille perinteiseen kevään koittamisesta kertovaan Mosa herää –tapahtumaan. Väkeä virtasi kohti keskustaa, jonne johtavia katuja ja kujia värittivät kirpputoripöydät. Tori oli pullollaan asukkaita, koululuokkien ja yhdistysten myyntipöytiä sekä toisiaan innolla tapaavia mosalaisia. Vuoden kunniamosalainen –tittelin sai tällä kertaa Tapanilan kirkolla jo vuosikymmenet kyläläisten hyväksi työskennellyt pastori Esa Järvinen. Samaan aikaan kokoonnuttiin Malmin torilla ruokatelttojen ympärillä.

Pukinmäessä keräännytään yhteen parin viikon päästä ja Puistolassa sitten kesän jälkeen viettämään kaupunginosapäivää. Kaupunginosien tapahtumat ovat tärkeitä alueen asukkaita, kotikulmia ja sen eri toimijoita yhdistävä tekijä. Tapahtumia järjestävät kaupunginosaseurat tekevät toki paljon muutakin. Niiden lausunnot ja kannanotot esimerkiksi kaupunginosien kehittämiseen ja kaavasuunnitelmiin ovat todella tärkeitä asukasmielipiteiden tuomisessa esiin laajemminkin.

Asukkaat ovat monessa asiassa kaupunginosiensa parhaita asiantuntijoita. He tuntevat paikat, kulkureitit, mitä palveluita oikeasti on tarjolla ja mitä kipeästi kaivattaisiin. Asukkaat kokevat muun muassa säiden aiheuttamat ongelmat kulkureitteihin, he tietävät julkisen liikenteen kattavuuden ja paitsiopaikat ja kaiken, mikä asumisviihtyvyyteen ja tyytyväisyyteen vaikuttaa. Niinpä toivoisi, että kun kaupunginosayhdistykset antavat asukkaiden nimissä lausuntoja kaupungin suunnitelmista, niillä myös olisi todellista vaikutusta suunnitelmien jatkojalostamisessa.

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää, onnea kaikki äidit ja isoäidit sekä äitihahmot!
Edellinen artikkeliJakomäen lampien suunnitelmat etenevät
Seuraava artikkeliAmanda ja Aleksi keräävät toiveita