Sari Nieminen: Tässä hetkessä minä elän!

Rintasyöpä muuttaa naisen kehoa, mutta Sari Nieminen haluaa korostaa, että jokainen on silti hyvä ja kaunis sellaisena kuin on. Kuva Teija Loponen
Sari Niemisen valokuvanäyttelyn ajatuksena on tukea rintasyöpäpotilaita heidän kamppailussaan muuttuneen vartalon hyväksymisessä. Näyttely on esillä Malmitalon aulassa 27.4. saakka.
-Mallit ovat eri ikäisiä ja kokoisia rintasyöpään sairastuneita. Osalla on levinnyt rintasyöpä, kertoo Sari Nieminen.
Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry:n jäseniä osallistui kuvausprojektiin, jossa kuvattiin heidän alastonta keskivartaloaan.
-Naisena on vaikea hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Haluan kuvata valokuvilla, että on hyvä ja kaunis olla sellaisenaan. Minulla itsellä on leikattu rintasyöpä vuonna 2014 joulukuussa, levinneisyys todettu 2018, Nieminen toteaa.
-Alastomuus itsessään kiehtoo minua, sillä olemme kaikki erilaisia kooltamme ja muodoiltamme. Haluan kuvata ihmisen kauneutta omalla tavallaan ja näen kauneuden kaikenlaisina muotoina.
Tässä valokuvanäyttelyssä kuvaan lähinnä informatiivisesti ja formalistisesti keskivartaloalastomuutta, kuvailee valokuvaaja. Rintasyöpäyhdistys –
Europa Donna Finland ry on vuonna 2005 perustettu rintasyöpään sairastuneiden oma järjestö, jonka toiminnan ydin on vertaistuki eri muodoissa. Yhdistys on 47 maassa toimivan Europa Donna -The European Breast Cancer Coalition –järjestön jäsen ja osa Syöpäjärjestöjä. Sen toiminnan tavoitteena on rintasyöpään sairastuneiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen elämänlaadun paraneminen ja että rintasyöpäpotilaat saavat parasta mahdollista hoitoa. Yhdistys jakaa tietoa rintasyövästä, sen hoidosta ja toimii rintasyöpäpotilaiden edunvalvojana.
Teija Loponen

Edellinen artikkeliAla-Malmin puistosta muokataan asukkaille mieleinen
Seuraava artikkeliViikinmäkeen uusia asuntoja noin 700 asukkaalle