MPS tarjoaa Tapanilassa todellisen futislauantain

MPS:n talkoväellä riittää lauantaina Mosassa tekemistä puffetissa ja kentillä.

Pääsiäisenä koettiin lankalauantai, mutta tulevana lauantaina tarjoaa Malmin Palloseura Tapanilan tekonurmikentillä ja niiden välisessä Medialukiossa todellisen futislauantain.

Koko perheen futisriemut starttaavat Moisiontien tekonurmella lauantaina 13.4. klo 10, jatkuen klo14 asti. MPS on nimennyt päivän KickOff-tapahtumaksi, jonka tavoitteena on lisätä seuran tunnettavuutta ja luoda oman kylän jengihenkeä.

Karkeasti tekonurmi jakautuu neljään osaan. Jalkapalloneljänneksellä kisaillaan pilkkujen ampumisella, heitellään palloa ämpäriin ja tehdään muita taitotemppuja. Toisella kenttäpuoliskolla pallotutkat odottavat laukaisijoita, parilla eurolla saa viidesti kokeilla miten kovaa kuti lähtee. Nopeuksia mitataan neljässä ryhmässä, alle kouluikäiset, 1-3-luokkalaiset, 4-6-luokkalaiset ja muut.
Kentän kolmannella tapahtumaneljänneksellä heiluu pomppulinna kera viihdepelien. Pomppulinnassa saa peuhata kolmella eurolla varttitunnin ajan.
Kentän neljäs kantti on nimetty freestyle-alueeksi, jossa Panna-areena käytössä, ja Freestyle Finland Pege Piirto ja Minna Marlo esiintyvät. Kiivas meno vaati myös huoltoa. Paikalla on soppatykki ja buffet.

Mosa Cuppia aamusta iltaan
Perinteinen Mosa Cup valtaa Mosan Wembleyn tekonurmen lauantaina samanaikaisesti naapurikentän koko perheen tapahtuman kanssa. Klo 10.00 Cupin avaa harrastesarjan ottelu SUMU-KoiPS/Dynamo, ja klo 11.10 Atletico Akatemia-Puiu/Akatemia 86.

Kilpasarjan aloittaa klo 12.20 MPS-FC Kontu, ja klo 13.30 meno jatkuu ottelulla TiPS-Atletico Malmi. Cup-taistot jatkuvat näiden jälkeen aina ilta 19.30 asti, jolloin ovat selvillä harrastesarjan (5D) ja kilpasarjan (3D) voittajat. Luvassa on huikea cup-lauantai.

Seminaaria ja Kimalais Cuppia
Malmin Palloseuran väellä on meneillään kiireinen kevätsesonki. Samanaikaisesti kun Mosan Tekis täyttyy perhetapahtumasta ja Wembleyllä miehet mittelevät Mosa Cupissa, niin MPS isännöi Medialukion auditoriossa seminaaria, jonka teemana on ”jalkapalloilijaksi kasvaminen ja sen tukeminen”. Seminaari on tarkoitettu junnujen valmentajille ja heidän vanhemmilleen.

Esiintyjinä ovat mm. U17 maajoukkueen päävalmentaja Erkka V. Lehtola, urheiluakatemia Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen sekä MPS:n omaa seura- ja valmennusjohtoa.
Futista pursuavaa lauantaita seuraa keskiviikkona 17.4. Tapulin urheilupuistossa päiväkotilaisten kanssa riemuittava perinteinen Kimalais Cup. MPS saa vieraakseen lähes tuhat alueen päiväkotilasta nauttimaan jalkapallosta ja yhdessäolosta. Seuraavana päivänä on toinen osio, nimeltään Kimalais Cup goes to school.
Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSatakieli valloittaa Malmilla
Seuraava artikkeliNuorisotalo suojeluun ja kerrostalo kainaloon