Maatullin puistosuunnitelmaan perehdytään kävellen

Havainnekuva hulevesien viivytysalueelta. Näkymä pohjoiseen. Kuva Masu Planning
Tapulikaupunkiin Maatullin puistoon suunnitellaan uutta leikkipuistoa Maatullin koulun ja päiväkodin yhteyteen. Junaradan lähellä sijaitsevat viljelypalstat säilyvät ja niiden viereen tehdään hulevesien käsittelyyn tarkoitettu alue.

Liikuntapuiston läheisyyteen tehdään uusi toiminnallinen oleskelupaikka ja kulkuyhteyksiä Puustellinmetsän suuntaan parannetaan. Puiston pohjoispuolella sijaitsevalle Kämnerintielle laaditaan alueen asemakaavaan liittyvä katusuunnitelma.Alustavaa puistosuunnitelmaluonnosta esitellään asukaskävelyllä pääsiäisen jälkeen torstaina 4.4. Kävely lähtee klo 17.30 leikkipuisto Tapulin sisäänkäynnin edestä.

Kävelyn aikana pysähdytään viljelypalstojen luona puiston kaakkoiskulmassa, alueen keskiosassa koulun ja päiväkodin lähellä sekä puiston länsipäädyssä Tapulikaupungin liikuntapuiston lähettyvillä. Kävelyn jälkeen halukkaat voivat jatkaa keskustelua Leikkipuisto Tapulin sisätiloissa. Asukaskävely on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Palautetta alustavasta luonnoksesta voi antaa 10.4. mennessä sähköpostilla osoitteisiin johanna.himberg@hel.fi tai malin@masuplanning.com. Palautteen perusteella muokatut puisto- ja katusuunnitelmat asetetaan esille toukokuussa 2024 osoitteeseen hel.fi/suunnitelmat. Myös tuolloin esillä olon aikana puisto- ja katusuunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta. Puistosuunnitelma valmistuu kesällä 2024 ja rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2025.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSepänmäestä toivottiin kylämäisempää
Seuraava artikkeliMaailman suurin energiavarasto Heikinlaakson kupeeseen