Erä karatella mitalijuhlaa

Kilpailutiimi ilman Markusta päivän päätteeksi. Kuva Jussi Mertamo

Erän karatekojen kansallinen kilpailukausi käynnistyi 16.3. Hämeenlinnassa. Kotiintuomisina oli mitaleja joka värissä.

Kisoihin osallistuivat Daisy Heino, Lilja Heino, Markus Hietala, Hertta Hohti, Eleanor Lehtinen, Amanda Mertamo, Kristiina Salme, Eemil Säippä ja Arn Wolff yhdessä valmentajiensa Jussi Mertamon, Maija Laaksosen ja Nea Valleniuksen kanssa.

Kilpailupäivä käynnistyi eräläisten osalta katalla (liikesarja). Siellä Eemil Säippä kilpaili ensimmäisenä jääden niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi sarjassaan.
Serkukset Daisy Heino ja Lilja Heino kilpailivat ensimmäistä kertaa oman salin ulkopuolella ja nappasivat hienosti mitalit katasta kaulaan. Daisy voitti tyttöjen keltavöisten alle 14v -sarjan ja Lilja nappasi alle 12-vuotiaiden sarjassa pronssia.
Kaikki Erän kilpailijat osallistuivat kumitekilpailuun (ottelu). Amanda voitti tyttöjen alle 16v +61kg sarjan kahdella otteluvoitolla. Arn puolestaan oli toinen poikien alle 14v -50kg sarjassa voittaen yhden ottelun ja häviten toisen.

Markus otteli ensimmäistä kertaa ja suoriutui ottelustaan mukavasti. Vastustaja oli maajoukkuetason urheilija, joten ensimmäiseksi otteluksi tiukin mahdollinen. Valitettavasti Markuksen joensuulainen vastustaja ei mennyt finaaliin asti, joten Markuksella katkesi ottelut ensimmäiselle kierrokselle.

Eleanor taipui ensimmäisessä ottelussa sarjan voittaneelle vantaalaiselle, mutta pronssiottelussa lähti kulkemaan. Hän voitti alle 16v -54kg pronssia nappaamalla kuopiolaiselta vastustajalta vaaditut pisteet itselleen.

Koko kilpailu- ja valmennustiimi.
Kuva Jussi Mertamo

Kristiinan ottelusarjat olivat lähes peräkkäin. Hän otteli pronssille sekä yhdistetyssä alle 18v -59kg sarjassa pronssille ja alle 21v -55kg sarjassa. Molemmissa sarjoissa Kristiina nappasi yhdet otteluvoitot ja niukat tuomariäänestykseen menneet tappiot pistein 0-0. Kristiina täyttää tänä vuonna 18 ja otteli ensimmäiset 3 minuutin ottelunsa ylemmässä ikäluokassa. Kunto kesti yllättävän hyvin lisäminuutin tuoman rasituksen.

Eemil otteli poikien alle 12v -42kg sarjassa upeasti kolme otteluvoittoa voittaen koko sarjan. Eemil sai toisessa ottelussa kolhuja ja hieman joutui keräilemään itseään ennen finaaliottelua. Upeasti hän silti vei tiukan matsin nimiinsä.
Rohkeasti otteluun lähtenyt Lilja taipui ensimmäisessä ottelussa niukasti tyttöjen alle 12v -40kg sarjassa. Onneksi vastustaja meni aina finaaliin asti ja Lilja pääsi pronssiotteluun. Pronssiottelussa oli kova meno ja tiukka ottelu päättyi tällä kertaa hervantalaiselle vastustajalle. Hertta odotteli kuumeisesti koko pitkän päivän tatamille pääsyä. Vihdoin noin 19 aikaan hän pääsi ottelemaan tyttöjen alle 14v +47kg sarjassa. Hertta voitti upeasti kaksi ensimmäistä ottelua ja selvitti tien finaaliin. Siellä Hertta laittoi ensimmäisissä kisoissa upeasti kampoihin kokeneemmalle lahtelaiselle. Kotiintuomisina hopeaa.

Daisy otteli päivän viimeisessä sarjassa noin klo 20 alkaen. Hän sai vastaansa tyttöjen alle 14v -47kg sarjassa sarjan voittaneen vantaalaisen vastustajan. Daisy taipui pronssiottelussa niukasti tamperelaiselle vastustajalle. Pitkä kilpailupäivä sisälsi upeita onnistumisia ja suuria tunteita. Päivästä selvittiin melkein ehdin nahoin, vain yksi hiusmurtuma Markuksen varpaassa ja sekin tuli lämmittelyssä.

Seurakaverit kannustivat upeasti toisiaan ja iloitsivat toistensa onnistumisista kuin omistaan. Kilpailu innoitti vielä muutamaa nuorta ilmoittautumaan SM-kilpailuihin huhtikuulle. Se onkin seuraava kilpailutapahtuma seuran kisaajille.
TL
Edellinen artikkeliMiljoonan euron remontti Siltamäessä
Seuraava artikkeli380 miljoonan euron sairaalan alta puretaan paljon