Tapulikaupungissa luodaan American Car Show

Upeita autoja on toisinaan saatu ihailla myös Malmin lentokentällä, nyt niitä on koolla Messukeskuksessa. Kuva Johanna Hokkanen

Tapulikaupungissa asuvan Jukka Salmisen ammatti lienee monen miehen haave, hän on American Car Show`n luova tuottaja. Tällä viikolla Messukeskuksessa järjestettävä ACS on isompi kokemus kuin koskaan aiemmin ja tuo harrasteajoneuvojen ihailu on Jukan mukaan ihan koko perheen juttu.

-American Car Show ei ole pelkkä ajoneuvojen näyttely, vaan sisältää runsaasti nuorisolle suunnattua ohjelmaa. Päälavalla nähdään artisteja, kuten Jami Faltin, HUGO, Sara Bee ja EETSI, joiden keikoille lapset tai nuoret saattavat harvoin olla oikeutettuja pääsemään klubien ikärajojen johdosta, huomauttaa Salminen.

American Car Show on autonäyttelyiden kirkkain kotimainen tähti ja tämän vuoden näyttely on järjestyksessään neljäskymmenesviides. Tapahtuma on laajentunut pienen piirin kokoontumisesta isoksi yleisötapahtumaksi, joka keräsi viime vuonna yli 40 000 lipun ostanutta harrasteajoneuvoilun ystävää Messukeskukseen.

-Koska itse koen harrastusten monimuotoisuuden hyväksynnän lapsiperheissä ja yhteiskunnassa erityisen tärkeäksi, olen halunnut tuoda näyttelyyn tähtihetkiä kaikenikäisille. Tapahtuma on kehittynyt vuosien varrella monella eri tavoin, mutta tänä vuonna oheisohjelmassa on täysin uudenlaista sisältöä naisellista voimaantumista tavoitteleville henkilöille ja lapsiperheille. Näitä elementtejä olen ollut tuomassa tapahtumaan, kertoo Jukka Salminen.

Tarjolla on esimerkiksi lastenkierros kartan avulla, jolla perheenjäsenet pääsevät seikkailemaan koko näyttelyn läpi hauskalla tavalla.

Tänä vuonna näyttelyyn on tullut ilmoittautumisia lähes puolet enemmän kuin viime vuonna, mikä kertoo harrasteajoneuvoilun kiinnostuksesta. Näyttelyssä tulee olemaan esillä noin 600-700 erilaista ajoneuvoa. Katseenvangitsija on muun muassa vuoden 1956 mallia olevan Mercedes-Benz 300 SL Coupé, joka on todellinen autoharvinaisuus ja ainoa Suomesta löytyvä yksilö. Autoharrastaja Risto Harvia hankki auton kokoelmiinsa keväällä 2022 Essenistä, Saksasta. Autoharvinaisuudelle on varattu tapahtumaan oma näyttelytila, jota ympäröi legendaarisista Eläintarhan ajoista vuosilta 1932 – 1963 kertova mustavalkoinen kuvakollaasi.

Ihaltavana on myös näyttäviä drifting-autoja ja -kalustoa sekä muun muassa Drift Masters European Championship -sarjassa EM-hopealle kaudella 2023 sijoittunut Lauri Heinonen. Messuilla ovat mukana myös driftingin Suomen mestarit Jarkko Jylhä ja Eetu Kuusinen, sekä motorsport-ammattilainen Ville Kaukonen, joka voitti kotimaisen Finnish Drift Series -mestaruussarjan 2023.
American Car Show tekee myös pieniä tekoja urheiluseurojen tukemisen saralla.

-Tapulin Darts Teamille annoimme kuukausikilpailuun ACS-päivälippuja palkinnoiksi ja arvontaan. Näyttelytoimikunta oli edellisenä vuonna antanut vastaavat palkinnot ja nyt sovittiin, että samalla linjalla jatketaan.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliMalmin lentokentälle tulossa maamassojen välivarasto
Seuraava artikkeliMalmitalo on muutosten kourissa