Malmitalo on muutosten kourissa

Tiina Laukkanen iloitsee elokuvasalin uusista miellyttävistä tuoleista ja toivoo lähistön asukkaiden löytävän paikalliseen leffateatteriin. Kuva Teija Loponen
Leffasali sai mukavat istuimet

Malmin elokuvateatteri Kino Helios on uudistunut, sen vanhat penkit on korvattu pehmeillä istuimilla. Nyt pitkienkin elokuvien katsominen on nautinnollista.

-Kino Helioksen penkit olivat alkuperäiset, eli jo 30 vuotta palvelleet. Nykyään tarjolla on paljon pitkiä elokuvia ja niitä ei kieltämättä niin kovin mukava vanhoissa penkeissä ollut katsella, myöntää Malmitaloa johtava Tiina Laukkanen.

Uudet mukavammat istuimet vähensivät paikkamäärää 120:stä 92:een.
-Salin edestä jätettiin muutama penkkirivi pois, jotta muillekin kuin elokuvaesityksille on salissa paremmin tilaa. Täällähän voidaan pitää myös konsertteja, erilaisia esityksiä ja seminaareja, Laukkanen muistuttaa.

Malmitalossa sijaitseva Kino Helios tarjoaa muiden elokuvateattereiden tapaan uusimpia ensi-iltaleffoja. Malmilla hinnat vain ovat edullisemmat, 8 euroa.

-Ja sekin mukava ero meillä on moniin muihin leffateattereihin, että tänne saa ihan luvallisesti tuoda omat karkit, popcornit ja juomat! Eikä tarvitse katsella mainoksiakaan alkuun, vaan leffat alkavat heti ja ajallaan. Kino Helios on ollut hieman vajaakäytössä, joten ajatuksena on ollut lisätä päiväleffoja ja tarjota toisinaan myös edullisempia lippupaketteja perheille.

Leffasalin lisäksi Malmitaloa tullaan muutenkin peruskorjaamaan ja myös laajentaminen on suunnitteluissa mukana. Malmitalo täyttää pian 30 vuotta ja se kaipaa jo monenlaista kohennusta.

-Talon toimintojen uudelleen sijoittamistakin pohditaan. Esimerkiksi ravintolan sijainti ei ole paras mahdollinen, Laukkanen pohdiskelee.

Malmitalon takana sijaitsevaan Ala-Malmin puistoon tulee myös perusparannustöitä, joiden myötä sinne saadaan muun muassa kaivatut vesi- ja tapahtumasähköpisteet.

-Keskelle puistoa tulee kiinteä esiintymislava, jonka alta lasipaviljonki tullee siirtymään uuteen paikkaan. Hiekan pöllyämisen estoa pohditaan myös, tietää Laukkanen kertoa.
Puiston tapahtumakesä toteutuu tänä vuonna kolmatta kertaa ja sen myötä puistoon tulee niin pingispöytä kuin muutakin kivaa ja paljon toimintaa kaiken ikäisille kesän alussa sekä elokuulla.
-Oma toiveeni olisi saada puistoon myös grillejä ja monenlaista toimintaa. Yksi haave on, että puistossa järjestettäisiin vaikka vilttikirpputoreja. Eli vilkasta toimintaa viihtyisässä puistossa.

Malmitaloa johtavalle Tiina Laukkaselle Malmi ja Malmitalo ovat jo entuudestaan tuttuja.

-Vanhempani asuivat Kotitiellä, vaikka minä kyllä synnyin Pohjois-Karjalassa. Nykyään asun itsekin täällä Koillisessa. Malmitalossa olen ollut aiemminkin töissä, Risto Rädyn saappaita täyttämässä hänen jäätyään eläkkeelle. Sitten taas opiskelin lisää ja olen ollut eri kulttuuritaloissa erilaisissa tehtävissä, kertoo Laukkanen.
-Se, että itsekin asuu alueella, saa suhtautumaan Malmitaloon hieman eri tavalla. Sen tärkeyden huomaa monin tavoin ja haluaisin, että sinne löytäisivät aivan kaikki. Malmitalosta olisi mukava kehittää Oodin tapainen yhteinen olohuone, jossa on monenlaista toimintaa ja tarjontaa aivan kaikenikäisille, esittää Tiina Laukkanen.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliTapulikaupungissa luodaan American Car Show
Seuraava artikkeliTapulikaupungissa tarvitaan lähipalveluita