Mitä tapahtui Leikkipuisto Linnunradassa?

Pulikointia vaille valmiita. Kuva Samuli
Hiihtolomaviikolla n syntyi karjalanpiirakoita leikkipuiston lasten toimesta Golden age -leidien opastuksella. Piirakoiden tekoon oli ennakkoon ilmoittautunut 9 lasta. Aluksi tutustuttiin hieman puolin ja toisin: leikkipuiston lapset, iältään 7 – 9 v ja opastamaan tulleet GALC-leidit, jo hiukan kauemmin eläneet.
Kädet pestiin, hihat kääräistiin ylös ja huivit päähän. Taikinakulhot jokaiselle, ja sinne vaan kädet jauho-vesi -seosta vaivaamaan. Reaktiot olivat hyvin erilaisia: Yhden mielestä oli kivaa työntää kädet kulhoon, toisen ilme taas kertoi, että ”onko ihan pakko”.
Taikinan vaivaamisen ja paloittelun jälkeen alkoi hurjaa keskittymistä vaativa ”pulikointi”. Kieli keskellä suuta pulikka liikkui alussa hiukan tunnustellen, sitten jo varmemmin oikeaa puolta ylös ja vasenta alas pulikkaa keinutellen. Syntyi upeita, juuri oikealla tavalla reunoilta ohuempia ja keskeltä paksumpia pohjia, joihin riisipuuro laitetiin. Taas alkoi uusi, tiukkaa keskittymistä vaativa osuus: pienet sormet alkoivat rypyttää piirakoita. Syntyi monen näköisiä piirakoita, joiden paistumista odotettiin innolla. Jotkut halusivat heti maistaa omia tekemiään, mutta jäi vielä kotiväellekin vietäväksi ihan itse tehtyjä karjalanpiirakoita.
Leikkipuisto Linnunradassa kokoontuva Golden age lady club on jo pitkään miettinyt, mitä voisi tehdä yhdessä leikkipuiston lasten kanssa. Syntyi idea piirakoiden valmistamisesta. Vähän etukäteen jännitti, miten homma tulee hoitumaan. Mutta lapset kuuntelivat rauhallisesti ja tekivät piirakoitaan keskittyneesti. Kerrassaan upea kokemus. GALC on Jokupoo ry:n yksi kolmesta harrasteryhmästä. Muut ovat burleskityylinen tanssiryhmä Minkit ja kansantanssiryhmä Hyllytys. Ladyjen kerhotapaamiset on keskiviikkoisin klo 16 Linnunradan tiloissa. Lisää voi kysellä jokupoo(at)elisanet.fi tai kotisivuilta www.jokupoo.fi.
Sinikka Putkonen

Edellinen artikkeliLasten taidetta galleriassa
Seuraava artikkeliFallkullan tallihanke sai hyväksynnän