Anneli Pärnänen haastaa kuvittelemaan

Anneli Pärnäsen maalauksista voi löytää monenlaista sisältöä. Kuva Teija Loponen
Anneli Pärnäsen vuorovaikutteinen Kuvittele elämää – Imagine life – vuorovaikutteinen taidenäyttely Malmin kirjastossa on jatkoa hänen aikaisemmille ”Imagine” ja ”Imagine more” näyttelyille vuosina 2020 ja 2022.

Anneli Pärnänen kertoo olevansa kirjaston suurkuluttaja. Hän rakastaa kirjoja, mutta myös värejä, muotoja ja mielikuvitusta.

-Kun lukee kirjan, siinä on yleensä yksi päätarina. Kun katsoo maalausta, siitä voi löytyä monta tarinaa. Kaikki riippuu mielikuvituksesta ja ”näkemisestä” – kääntääkö maalauksen jopa eri suuntaiseksi – pystyyn tai vaakaan?

Anneli toteaa, että näyttelyn idea on edelleen sama kuin aiemmissa näyttelyissä. Se antaa mahdollisuuden ”mielikuvitella” muun muassa maalausten tarinat, tunnelmat, äänet, musiikin ja ympäristön.
Maalausten nimet eivät ole niiden vieressä näkyvillä, koska ne johdattelisivat liikaa katsojan ajatuksia.

-Sen sijaan maalauksissa on numerot. Voit viitata niihin, jos laitat pöydällä olevaan näyttelykirjaseen mielikuvitelmiasi ja kerrot mitä näet maalauksissa. Tällaisena aikana on hyvä rentoutua mielikuvittelemalla! Odotan innolla erilaisia kommenttejanne ja mielikuviteltuja tarinoita maalauksista, Pärnänen toteaa.
Anneli Pärnänen toivoo iihmisten mielikuvittelevan hänen taiteensa äärellä.

Hän antaa vinkin, että jos on aikaa, kannattaa katsella maalausta muutaman minuutin ajan ja sitten saattaa yllättyä, mitä niistä löytääkään.
-Olen suhtautunut taiteeseen intohimoisesti koko ikäni – erilaisia tekniikoita, materiaaleja ja kokeiluja on takana jo vuosikymmeniä. Viimeisen vuoden suurimmat flow-tilat olen saavuttanut sekatekniikkatöiden parissa. Näyttelyn työt ovat pääasiallisesti maalattu akryylimusteilla, hän valaisee.

Anneli Pärnäsen näyttely on esillä Malmin kirjaston näyttelyseinällä 30.4. saakka. Vapaa pääsy kirjaston aukioloaikoina.
TL
Edellinen artikkeliSammalpolun kunnostus alkaa puiden kaadolla
Seuraava artikkeliLasten taidetta galleriassa