Sammalpolun kunnostus alkaa puiden kaadolla

Päiväkoti Jäkälän vieressä kulkeva Sammalraitti saneerataan osana uuden päiväkotirakennuksen hanketta.
Tapanilassa käynnistyy urakka, jossa puita kaadetaan, Sammalpolku kunnostetaan ja Longinojan yli rakennetaan Helluntairaitin silta.
Jalankululle ja pyöräilylle tarkoitettu Sammalpolku sijaitsee Jäkälätien päiväkodin vieressä. Päiväkodille rakennetaan uudisrakennus ja uusi piha, ja siihen liittyen saneerataan Sammalpolkua. Kadulle tehdään muun muassa massanvaihtoja ja rakennetaan betonikiveys. Samalla korjataan jätevesi- ja hulevesilinjojen painumaa.
Sammalpolun itäpäässä sijaitsevalle Helluntairaitille rakennetaan silta yli Longinojan. Myös ulkovalaistus uusitaan Jäkälätieltä Ojanvarsipuiston raittia pitkin Sammalpolulle. Urakan valmistelevat työt alkavat tällä viikolla. Osana valmistelevia töitä rakentamisen edestä kaadetaan 12 puuta, jolloin alueesta tulee myös nykyistä valoisampi. Kadun vehreys säilyy, sillä Sammalpolun varteen istutetaan saneerauksen aikana uusia havu- ja lehtipuita.
Saneeraus- ja sillanrakennusurakan on tarkoitus alkaa huhti–toukokuun vaihteessa. Urakkaan liittyvistä liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä rakentamisen aloitusta. Urakoitsijana hankkeessa toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliSuutarilaan melueste ja kiertoliittymä
Seuraava artikkeliAnneli Pärnänen haastaa kuvittelemaan