Hyvä ihminen

Hyvää voi tehdä auttamalla muita eri tavoin.
Hyviä ihmisiä on olemassa todella paljon, näin siitä huolimatta, että uutisissa saa jatkuvasti kuulla ikävistä teoista, joita ihmiset toisilleen tekevät. Selvää määritelmää hyvälle ihmiselle ei löydy, mutta hyvän ominaisuuksiin kuuluu muun muassa olla ystävällinen ja oikeudenmukainen sekä auttaa tarvittaessa. Hyvän ihmisen ja kaverin ominaisuuksia pohditaan usein kouluissakin ja samalla pyritään rohkaisemaan kaikkia oppilaita olemaan kavereita toisilleen sekä estämään kiusaamista. Hyvyys vaatii usein rohkeutta. Rohkeutta vaatii myös muiden puolustaminen, olipa se sitten sanallista tai itsensä fyysiseen vaaraan asettamista. Talvisodan päättymisestä tulee tänään kuluneeksi 84 vuotta. Heitä, joita tuo sota omakohtaisesti kosketti, on yhä elossa.
Hyvää voi tehdä auttamalla muita eri tavoin.
Sota on asia, jota kukaan ei toivo. Silti tälläkin hetkellä maailmalla, varsin lähelläkin soditaan. Meille Suomeen ja tänne Koilliseenkin on tullut etenkin naisia ja lapsia Ukrainasta sotaa pakoon. Moni haluaa auttaa ja tukea heitä, ymmärretään, että omasta maasta lähteminen vieraaseen paikkaan ja vieraan kielen ympäroimäksi ei ole helppoa. Tapanilan kylätilalla tarjotaan ukrainalaisille on omaa kahvilatoimintaa ja suomen kielen opetusta. Lisäksi esimerkiksi tulevana lauantaina kerätään paikallisen Lionsklubin toimesta Ukrainaan toimitettavaksi kuivamuonaa, lastentarvikkeita ja muita tuotteita Malmin Citymarketin edustalla järjestettävässä Auta lasta – auta perhettä tapahtumassa. Vaihtoehtoisesti voi valita tuotteensa annettavaksi Koillisen omille apua tarvitseville perheille.
Hyvien tekojen ja auttamisen merkitys ei koskaan katoa. Ensi viikon tiistaina vietetään tasa-arvon päivää. Yksi hyvyyden ilmenemistapa on kohdella kaikkia tasa-arvoisesti. Tuota tasa-arvoista kohtelua kaivataan myös kaupunkisuunnittelussa. Usein joidenkin kaupunginosien asukkaat kokevat jäävänsä muiden varjoon vaikkapa palveluiden tai rakentamisen suhteen. Koillinen on yksi kaupunkiuudistuksen kohteista. Koko ajan puretaan ja rakennetaan uutta. Tässäkin numerossa kerromme monista kaupungin suunnitelmista ja lisää on tulossa. Toivotaan, että muutokset olisivat hyviä.
Viikon päästä koittaa Kevätpäiväntasaus!
Edellinen artikkeliPerhe-, terveys- ja hyvinvointikeskus kirvoitti kysymyksiä
Seuraava artikkeliJäkälätiellä puretaan ja rakennetaan