Siltamäen palvelutalon pihamiljööstä alueen olohuone!

Siltamäen vanhat rakennukset halutaan alueen yhdistysten ja järjestöjen sekä asukkaiden yhteiskäyttöön. Kuva Teija Loponen
Koillis-Helsingissä rakennetaan – ja puretaan – valtavasti. Sama koskee Siltamäkeä. Pian häviää kirjastorakennus kouluineen ja vierestä häviää terveyskeskus. Tilalle tulee aikanaan monitoimitalo. Viime päivinä somessa on kovasti pahoiteltu Siltamäen ostoskeskuksen purkamista. Samalla häviää seurakuntakoti, joka on ollut yksi tärkeä kokoontumispaikka ja ilmentymä alueen yhteisöllisyydestä.
Siltamäkeläisille tarjoutuu lähiviikkoina hyvä mahdollisuus kehittää alueen yhteisöllisyyttä ja äänestää OmaStadi hankkeessa alueelle uusi yhteisöllinen keskus. OmaStadi-hankkeessa on ehdotus ” Siltamäen palvelutalot asukkaiden käyttöön”. Ehdotuksessa kuvaillaan: ”Otetaan suojellut rakennukset alueen asukkaiden yhteiseen käyttöön, lisäämään eri ikäryhmien yhdessäoloa, kulttuurin ja taiteen tekemisen mahdollisuuksia. Bänditilat, taide/maalaustilat, savi/askartelutilat, verstas kaikkien käyttöön. Yhteinen nuotiopaikka pihalle sekä yhteinen puutarha, pihalla on jo monia hedelmäpuita ja marjoja. Alueella on monia muita ehdotuksia toiminnalle, jotka voitaisiin toteuttaa näissä rakennuksissa. Ehkäpä jopa kahvila, joka puuttuu alueelta.”
Minusta tuo on hieno ja rakentava ehdotus ja toisi siltamäkeläisille aivan uuden kokoontumisalueen ja voisi turvata alueen arvorakennukset ja miljöön tuleville sukupolville. Ottaisiko Siltamäki-Suutarila-seura asian ajaakseen.
Erkki Alanko
Edellinen artikkeliNopeusrajoituksia alennetaan Malmilla
Seuraava artikkeliMusikaalinen Leo Mattila valitsi kitaran