Suutarila saa sunnuntaibussin

Suutarilantien bussipysäkeiltä pääsee kesän jälkeen sunnuntaisinkin nousemaan linjaan 611. Kuva Teija Loponen
HSL:n tammikuun lopulla hyväksymä liikennöintisuunnitelma sisältää iloisen uutisen Siltamäki-Suutarilan asukkaille. Heillä alkaa bussi liikennöidä myös sunnuntaisin elokuun puolivälistä lähtien.
Liikennöintisuunnitelmassa todetaan, että linja 611 alkaa kulkea myös sunnuntaisin 12.8.2024 alkaen. Sunnuntain vuoroväli on sama kuin lauantaina: aikaisin aamulla 30 minuuttia, päiväaikaan 20 minuuttia. Ruuhka-aikojen linja 611B Rautatientorilta Suutarilaan lakkautetaan ja kaikki lähdöt ajetaan linjalla 611.
Linjalla 69 HSL varautuu kasvaviin matkustajamääriin tuomalla linjalle yhden auton lisää ruuhka-aikana. Lisäyksen aikataulutus riippuu Malmin entisen lentokentän ympäristön asuinalueiden rakentumisesta. Tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa. Kasvaviin matkustajamääriin varaudutaan myös linjalla 77 tuomalla yhden auton lisää ruuhka-aikana. Lisäksi sunnuntain vuoroväli palautetaan 30 minuutista 20 minuuttiin. Tämäkin riippuu Malmin entisen lentokentän ympäristön asuinalueiden rakentumisesta. Tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa.
Linjoilla 70 ja 71 varaudutaan siirtämään linjojen päätepysäkit noin kilometrin verran pohjoiseen nykyiseltä päätepysäkiltä Malmin asemalta. Päätepysäkit pyritään siirtämään esimerkiksi Pikitehtaankortteleiden alueelle. Muutos tapahtuu aikaisintaan 12.8.2024. Linja 711 alkaa huhtikuun 2024 alusta alkaen kulkea viikonloppuisin linjana 711K, joka palvelee Jakomäkeä ja Heikinlaaksoa. Sen myötä yhteydet paranevat myös Helsinki Outletille.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliTapulissa ollaan tyytymättömiä
Seuraava artikkeliSiltamäen upea miljöö halutaan yhteiskäyttöön