Minun elämäni, Ukraina

Sota jäi sitä paenneisiin. Kuva Ahmed Alalousi.

-En pysty unohtamaan, vaikkei täällä ole sotaa. Sota on minussa. Se jäi kiinni minuun, meihin. Meihin kaikkiin. En osaa olla täällä, rauhassa. Näitä ajatuksia sodasta ja Ukrainasta ohjaaja ja käsikirjoittaja Liisa Isotalo tallensi ukrainalaisilta marjanpoimijanaisilta kesällä 2022 ja 2023.

Nyt näitä sotaa paenneiden naisten tarinoita kuullaan ukrainalaisten ja suomalaisten teatterintekijöiden kertomina Malmitalolla.

Dokumenttiteatteria, musiikkia, laulua ja tanssia yhdistävässä teoksessakuullaan Ukrainasta tulleiden pakolaisten ja kausityöntekijöiden haastatteluihin perustuvia tarinoita sitkeydestä, pelosta, rohkeudesta, syyllisyydestä ja hyvän elämän etsinnästä. Esitys on ymmärrettävissä suomeksi ja ukrainaksi.

Näytelmä saa ensi-iltansa juuri kun Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan tulee kuluneeksi kaksi vuotta. Näyttämöllä on ukrainalaisia ja suomalaisia teatteritaiteen ja musiikin ammattilaisia: Anastasiia Redchuck, Ljubov Yanchukevich, Cécile Orblin, Laura Hänninen ja Anna Murtola. Koreografina on Vitalii Podhurskyi. Kuvat ja videot ovat Ahmed Alalousin, äänisuunnittelu Lasse Turusen.

Ensi-ilta nähdään 21.2. Malmitalolla klo 19, kesto noin 1,5 tuntia väliaikoineen. Liput 28/24 e. Suositusikäraja 12 vuotta. Seuraava esitys on 23.2. Aleksanterin teatterissa.

Edellinen artikkeliMalmin Lidl avautui avarana
Seuraava artikkeliAsiakastyytyväisyys HSL:n liikenteeseen hyvällä tasolla