Kaupunki on viemässä tärkeitä palveluja Tapulikaupungista

Kaupunki on viemässä Tapulikaupungista terveysaseman ja hammashoitolan. Kuva Teija Loponen
Helsingin kaupungin virkamiehet ovat useasti sanoneet, että täydennysrakentaminen turvaa asuinalueen palvelut. Kaupunki on kuitenkin omilla toimillaan huonontamassa palveluja useassa Koillis-Helsingin kaupunginosassa. Tuoreimpana toimena ollaan yhdistämässä koillisen sosiaali- ja terveyspalvelut Malmille rakennettavaan jättikeskukseen.
Asiaan pääsee ottamaan kantaa Soidintie 3:n asemakaavaa koskevassa verkkotilaisuudessa 27.2. klo 17.
Tapulikaupungissa yhdistäminen tarkoittaisi Puistolan terveysaseman ja Puistolan hammashoitolan lakkauttamista. Lähiterveysasemien ja neuvoloiden lopettamiselle ei ole esitetty kansanterveyden tavoitteista ja asukkaiden palvelutarpeista lähteviä perusteluja. Ei ole myöskään esitetty tutkimuksiin perustuvaa näyttöä peruspalvelujen jättikeskuksiin keskittämisen tuottamista eduista.
Jo aiemmin kaupunki on ilmoittanut aikovansa siirtää Tapulin kirjaston ja nuorisotalon radan toiselle puolelle Suuntimopuistoon. Kaupunki kysyi asukkailta verkkokyselyssä toiveista uuden kirjaston ja nuorisotalon palveluista. Suurin osa vastaajista kuitenkin vastasi ”väärin” ja kertoi haluavansa pitää nämä palvelut Tapulin puolella. Olen samaa mieltä tämän enemmistön kanssa. Onneksi sentään yksityinen sektori on parantamassa Tapulikaupungin palveluita. Uuden S-marketin rakentaminen alkaa tulevana kesänä Henrik Forsiuksen tielle.
Petri Syrjänen
Tapulikaupunki
Edellinen artikkeliValinta tehty
Seuraava artikkeliPysäköintiin muutoksia