Sinisiä sävyjä Helsingistä

Helsingin keskusta esiintyy usein Mäkelän maalauksissa, tämä on Katajanokan rannasta.
Sampo Mäkelän Helsinki-aiheisia maalauksia saa jälleen ihailla Pukinmäen kirjastossa.
-Maalauksiani voisi kutsua muistojen kuviksi, koska ne esittävyydellään ja tunnelmallaan herättävät katsojassa usein muistumia jossakin paikassa eletystä ja koetusta. Olen kuullut paljon erilaisia kertomuksia maalausteni pohjalta, kertoo utuisista Helsinki-aiheisista akvarelleistaan tunnettu Sampo Mäkelä. Pukinmäen kirjastossa esillä on maalauksia niin Helsingin keskustasta kuin Vantaanjoeltakin.
-Onkohan nyt menossa joku taiteilijan sininen kausi, eräs kirjastovirkailija totesi Mäkelälle hänen ripustaessaan maalauksia Pukinmäen kirjaston seinälle. Mäkelä kertoo jääneensä pohtimaan asiaa.
-Voihan se ollakin, vaikka itse ei tuollaisia kauheasti pohdiskele, kun töiden parissa painiskelee. Ehkä menneen vuoden kokemukset heijastuvat töihin huomaamatta ja sitä maalaa vähän niin kuin elääkin, Mäkelä pohdiskelee.
-Toisaalta, kun paljon maalaa, niin helposti tyyli asettuu tiettyyn uomaan. Se on sekä hyvä, että paha. Tavallaan haluaa kulkea tietyn polun päähän ja katsoa sitten, mitä muita polkuja on valittavana. Saattaapa olla, että jatkossa pyrin hakemaan uusia väyliä ilmaisuuni, Mäkelä jatkaa.
Mäkelä on pitänyt näyttelyitä monissa eri kaupungeissa.
-Se on ollut minulle eräänlaista keikkailua, kun varsinaiset bändihommat ovat jääneet toistaiseksi taka-alalle. On ollut jännä huomata, että ihmiset saattavat tulla pitkänkin matkan takaa katsomaan töitäni. Se on tuntunut ihmeelliseltä ja eihän siitä ole voinut olla kuin kauhean kiitollinen.
Mäkelän maalaukset ovat synnyttäneet monenlaisia tunteita, muistoja ja merkityksiä kävijöissä. Tapaninvainiolainen taiteilija pohtiikin nyt, millaisia mietteitä nämä uudet työt katsojissa herättävät. Näyttely on esillä Pukinmäen kirjastossa helmikuun loppuun saakka kirjaston aukioloaikoina.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliSulattamolla ystävänpäivä
Seuraava artikkeliPormestari kutsuu malmilaiset koolle