Erityisuimakortin saanti muuttuu

Malmin uimahallissa voi käydä uimassa erityisuimakortilla, joka tulee kuitenkin lunastaa vaikkapa Jakomäen uimahallista. Kuva Teija Loponen
Erityisuimakortin saamisen kriteerit muuttuvat maaliskuun alusta. Diabeetikoiden ja muiden uimakorttiin tähän saakka oikeutettujen yksittäisiin diagnoosiryhmiin kuuluvien kannattaa hakea uusi uimakortti helmikuun aikana. Maaliskuun alusta sen saavat vain pysyvästä vammasta tai pitkäaikaissairaudesta johtuvasta merkittävästä toimintarajoitteesta kärsivät.
Käytännössä maaliskuusta lähtien tulee omata liikkumisesteisen pysäköintitunnus, vammaisen pysäköintilupa, näkövammaiskortti, EU:n vammaiskortti tai taksikortti, joka on myönnetty vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua varten edullisen vuosikortin saadakseen. Erityisuimakortin saa Koillisessa vain Jakomäen uimahallista, mutta sillä voi käydä uimassa myös vaikkapa Malmin uimahallissa.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliPurkulupa Puistolan peruskoululle
Seuraava artikkeliSulattamolla ystävänpäivä