MPS:n tytöt Helmariliigan jatkoon

MPS:n T2012 tytöt valmiina karsintakierroksille. Kuva Marko Ravinen
MPS:n T2012 joukkue kokoontui viime keskiviikkona Helmariliigan ensimmäisen karsintakierroksen tapahtumaan Jätkäsaaressa. Jatkopaikka tuli!
Tapahtumassa pelataan samaa joukkuetta vastaan 2 x 20min mittaiset pelit, joista molemmista saa sarjataulukkoon omat pisteensä. Ensimmäisellä kierroksella MPS:n joukkueella oli vastassa kolme eri joukkuetta eli kuusi 20 minuuttista peliä. Aamun ensimmäinen vastustaja oli uusi tuttavuus NJS (Nurmijärven Jalkapalloseura). Ottelut olivat tasaisia ja molemmille siunaantui lukuisia tekopaikkoja. Vastustaja vei tässä otteluparissa molemmat ottelut, ensimmäisen 0-1 ja toisen 1-2. Aamustartti ja jännitys paistoi MPS:n tyttöjen olemuksesta ja peliesitys ei ollut ihan sitä mitä on totuttu näkemään.
-Kolmen vartin tauon aikana kävimme edellistä peliä läpi ja valmistauduimme seuraavaan, jossa vastustajamme oli ennestään tuttu I-HK (Itä-Hakkilan Kilpa). Painotimme tytöille, että unohdetaan edellinen ja pelataan sitä meidän joukkuepeliä. Ottelutauolla tyttöjen jännitys alkoi kaikota ja alkoi kuulua meille tutumpaa naurunhyrskettä ja iloista jutustelua. Sama näkyi kentällä ja peliesitys oli enemmän meidän näköinen, kertoo joukkueenjohtaja Marko Ravinen.
Molemmat minipelit päättyivät MPS:n tyttöjen 3-0 voittoon ja ilmeet kirkastuivat entisestään. Toisen pelin jälkeen oli Palloliiton Huuhkaja- ja Helmariliigan konseptiin kuuluvat lounastauko hallissa ja tarjolla oli tietysti pastaruokaa.
Lounaan jälkeen oli taukoa ennen NuPS (Nummelan Palloseura) kohtaamista. Se ratkaisisi joko jatkoon pääsyn tai tippumisen Helmariliigasta.
-Tuloksellisesti ensimmäinen peli päätyi meille 2-0 ja toinen 1-0, joka tarkoitti osaltamme sitä, että sijoituimme toiseksi omassa lohkossamme ja pelit jatkuvat toisen karsintakierroksen peleillä 27.3., iloitsi Ravinen koko onnistuneen joukkueen puolesta. Ravinen toteaa, että lasten ja nuorten urheilussa esiin nousevat väkisinkin kustannukset.
-Tämän Helmariliigan osalta kustannus on melko iso, mutta kokemuksena tytöille taas sen arvoinen, että päätimme lähteä mukaan kun Palloliiton kutsu kävi. Ravinen innostaa myös jalkapallosta kiinnostuneita lähtemään joukkueisiin mukaan, yhteystiedot ikäluokittain löytyvät seuran sivuilta.
-Jalkapallo on paljon muutakin kuin vain pelaamista, Malmin Palloseuran joukkueenjohtaja muistuttaa.
TL

Edellinen artikkeliMPS:n tytöt Helmariliigaan
Seuraava artikkeliSari ihailee Lassia ja Mika Nuuskamuikkusta