Pukinmäki-Seura tarjosi kakkukahvit

Toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka (vasemmalla) luovutti Helkan huomionosoitukset kunniakirjoineen Milka Reinimaalle, Ritva Borodavkinille ja Seppo Höltälle.
Kaikki ikääntyvät, myös kotiseutuyhdistykset. Pukinmäki-seura juhlisti joulukuun alkupuolella jo 45 vuoden mittaista taivaltaan syyskokouksen yhteydessä jäsenistölle tarjoamillaan kakkukahveilla Madetojan palvelutalossa. Seura aloitti toimintansa syksyllä 1978.
Toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka helsinkiläisten kaupunginosayhdistysten liitosta (Helka) toi juhlivalle yhdistykselle liiton tervehdyksen ja lämpimät onnittelut. Hän kertoi lisäksi kaikkiaan 67 jäsenyhdistyksen monipuolisesta toiminnasta oman kotiseudun ja sen asukkaiden hyväksi. Liitto on perustettu vuonna 1964, ja ensi vuonna tulee siten täyttymään 60 vuotta. Tilaisuuteen antoi omaa juhlavuuttaan myös Helkan ansiomerkkien jako muutamille kotiseutuyhdistyksen hallituksen jäsenille. Pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta oli myönnetty kultainen Pro Helsinki-ansiomerkki Ritva Borodavkinille, hopeinen puheenjohtaja Seppo Höltälle ja harrastusmerkki Milka Reinimaalle. Viimeksi mainittu on tällä hetkellä koillisten kaupunginosayhdistysten edustajana Helkan hallituksessa.
Tavanomaiset syyskokouksen asiat hoidettiin joutuisasti. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vahvistettiin vuodelle 2024. Kokousväessä herätti paljon pohdintaa Pukinmäen kartanosta luopuminen. Kaupunki aikoo myydä sen jollekin kiinnostuneelle. Seura on ollut vuodesta 1996 alkaen kartanon vuokralaisena, ja se on tarjonnut hyviä mahdollisuuksia moniin paikallisiin kulttuuritilaisuuksiin, tapahtumiin, perhejuhliin ja yhdistysten kokouksiin sekä koulutustilaisuuksiin. Kartanossa on myös asukkaita. Keskustelua ja levottomuutta aiheuttivat myös kaupungin mittavat suunnitelmat uuden asuntoalueen rakentamiseksi Pukinmäen rantapuiston tuntumaan. Seura on ilmaissut kaupungille suunnitelmista oman mielipiteensä kirjallisesti.
Valinnatkin olivat yksituumaisia. Puheenjohtaja Seppo Hölttä valittiin uudelleen tehtäväänsä. Samoin jatkokauden saivat hallituksen jäsenet Ritva Borodavkin, Elisa Gylling, Kauko Koskinen, Mauri Rantanen, Milka Reinimaa, Tero Tuomisto ja Reijo Vuorento. Kahvin ja juhlakakun nauttimisen lomassa allekirjoittanut esitti lisäksi tiiviin, vertailevan historiakatsauksen Pukinmäen kotiseututoiminnasta vuosisata sitten 1920-luvulla ja nykyisin.
Tero Tuomisto Pukinmäki-seuran sihteeri

Edellinen artikkeli”Lämmin henkäys” Tapulin talvisäässä…
Seuraava artikkeliMalmin lentoaseman Ystäviltä valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen