”Lämmin henkäys” Tapulin talvisäässä…

Malmin seurakunnan diakoniatyöhön kuuluva toiminta näkyy Tapulikaupungissa maanantaisin noin 100 hengen liikehdintänä seurakuntakodin ympäristössä. Ihmiset tulevat hakemaan hävikkiruokaa, juomaan kahvit, syömään ruuat, etsimään kierrätystarvikkeita ja tapaamaan toinen toisiansa. Leppoisa puheensorina kuluu sieltä täältä, jotkut laulavat pianon säestyksellä, kiitokset kajahtelevat keittiön ovelta vapaaehtoisille puuhaajille. Riitaa, toraa tai juoppojen rähinää ei ole havaittavissa.
”Tapulin vaparit” kokosivat syksyllä sanoiksi toimintansa arvot: 1) ihmiset kohdataan arvokkaina yksilöinä, 2) toiminta perustuu hierarkiattomaan yhdenvertaisuuteen ja 3) iloon. Kaiken läpäisee lähimmäisenrakkaus. Joulun lähestyessä tuntuu siltä, että näiden arvojen mukainen toiminta ei olekaan ainoastaan ”Tapulin vaparien” arvomaailmaa, vaan vastaava ideologia on perustana lähiympäristössäkin. Joulua rakennetaan Tapulikaupungin väelle hiljaisesti, mutta tehokkaasti. Tulee lahjoituksia jouluruokailua varten, tulee pieniä tavaralahjoituksia ja jotkut lupautuvat ohjelman esittäjiksi joulujuhlaan. Kauneimmat joululaulut lauletaan ja lämmin henkäys käy Tapulin talvisäässä, vaikka puurokiertue meneekin ohi.
Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille, esiintyjille, vapaaehtoisille, Tapulissa toimiville seurakunnan työntekijöille ja alueen asukkaille, jotka läsnäolollaan tekevät tilaisuuksista juhlan. Onnea, keskinäistä huolenpitoa ja myötätuntoa ensi vuoteen! Irma Kiikkala Tapulin vapaaehtoinen (evp)
Edellinen artikkeliViime hetken joululahjavinkit
Seuraava artikkeliPukinmäki-Seura tarjosi kakkukahvit