Maauimala tulossa Malmille

Näkymä Ala-Malmin puistosta päin uimahallin laajennukselle. Havainnekuvaluonnos Arkkitehtitoimisto Minkkinen Oy
Kaupunginhallitus päätti 4.12. myöntää Urheiluhallit Oy:lle runsaan 31,5 miljoonan euron lainan Malmin uimahallin laajennusta varten.
Helsingin kaupunki omistaa yhtiöstä noin 51 prosenttia. Laajennuksessa Malmin uimahallin ulkotiloihin on suunniteltu muun muassa maauimala. Lisäksi uimahallin sisätiloja on tarkoitus laajentaa kahdella kuntouimaradalla, monitoimi- ja kylmävesialtaalla sekä teknisillä tiloilla.
Halliin on tarkoitus rakentaa myös kolme liikuntasalia.
Vuonna 1983 valmistunut Malmin uimahalli on tällä hetkellä yli 400 000 vuotuisella kävijällään yksi Helsingin suosituimmista uimapaikoista. Kävijämäärän ennustetaan kasvavan osin siksi, että Siltamäen uimahalli tullaan purkamaan ja Koillisen asukasmäärä kasvaa täydennysrakentamisen myötä.
Malmin uimahallin laajennushanke on tärkeä osa Malmin kaupunkiuudistusta.
Malmin uimahallin laajennushankkeen kustannusarvio liikuntatilojen osalta on yhteensä noin 32,5 miljoonaa euroa. Urheiluhallit Oy:n omarahoitusosuus on miljoona euroa. Hankkeelle on tarkoitus hakea opetus- ja kulttuuriministeriöltä liikuntapaikkarakentamisen avustusta, joka myönnettäessä pienentää kaupungilta tarvittavan lainoituksen määrää korkeintaan miljoonalla eurolla.
TL
Edellinen artikkeliKoillisesta 218 OmaStadi -ehdotusta
Seuraava artikkeliOnce upon a time in Puistolan kirjasto