Talven riemuja

Talvi alkoi oikein kunnolla viikonloppuna. Tuli lunta ja pakkasta. Pulkat ja kelkat kaivettiin esiin, samoin omakotitalojen pihoilla lumilapiot ja kolat. Haravointi saattoi osalla jäädä kesken, sen verran nopeasti kausi taas vaihtui. Toivottavasti talvirenkaat on sentään jo kaikilla alla. Ensimmäiset liukkaat kelit ovat saaneet sairaaloiden päivystykset täyttymään, lumen alla piilotteleva jää kun on salakavala kulkijoille. Nastakengät tai muuten pitävät pohjat ovat nyt tarpeen, jos haluaa pystyssä pysyä.
Viime viikon perjantaista oli tasan kuukausi jouluaattoon ja nyt perjantaina marraskuu vaihtuu joulukuuhun. Sunnuntaina vietetään ensimmäistä adventtia ja siitä käynnistyvät myös erilaiset joulutapahtumat. Seurakunnalla on luvassa monenlaista jouluun liittyvää ohjelmaa. On joululauluja, joulupuuroa, jopa joulusaunakin. Moni tapahtumista pidetään kirkkojen seinien ulkopuolella, jotta niihin on helpompi ja matalampi kynnys osallistua. Malmin seurakunta on myös ollut edelläkävijä tapahtumien viemisessä kuppiloihin, seurakunnassa on jo totuttu jalkautumaan sinne, missä ihmiset ovat.
Joulukuu merkitsee myös adventtikalentereiden avaamista. Kotikalentereiden lisäksi tänäkin vuonna voi osallistua eläviin adventtikalenteritapahtumiin, joita ainakin perinteiseen tapaaan Tapanilassa ja Puistolassa toteutetaan. Tapanilan torilla myös syttyy viikonloppuna MaTaPuPu-lehmukseen taas valot iloa ohikulkijoille tuomaan. Se on yksi mainioista mosalaisten ideoinnin tuloksista. Pihlajamäessä puolestaan jännitetään, millainen joulukuusi ostoskeskukselle tänä vuonna nousee.
Keskiviikkona saamme jälleen kerran viettää maamme itsenäisyyspäivää. Kun sotia riehuu Euroopassa, tuntuu itsenäisyys entistä arvokkaammalta ja kiitollisuus sen mahdollistaneita kohtaan kasvaa. Heitä vain ei kovin paljon enää ole elossa. Presidentin linnaan harva saa kutsua, mutta itsenäisyyspäivää voi juhlistaa osallistumalla aamuyhdeksältä joko Puistolassa tai Pukinmäessä lipunnostotapahtumaan, tai iltapäivällä Malmitalon järjestämään juhlaan. Ja yhä moni sytyttää itsenäisyyspäivänä kaksi kynttilää ikkunalle. Nautitaan itsenäisestä Suomesta!
Liput liehumaan 6.12. Suomen itsenäisyyspäivänä!
Edellinen artikkeliPukinmäenrantaan puuhataan runsasta rakentamista
Seuraava artikkeliJoululauluja Alppikylän huipulla