Hetkellistä

Pienen pojan ideasta syntynyt tapahtuma täyttää Tapanilan tiet katselijoista.
Elämä on täynnä monenlaisia pieniä hetkiä, joilla voi olla merkittävä vaikutus elämään. Yksi pieni hetki voi muuttaa paljon. Lehdessämme on juttua kirjasta nimeltä Auttavat kädet, jossa kerrotaan Junaturmasta, lapsia pelastaneesta äidistä ja kahden pelastuneen tarina. Ellei yksi lastensa kanssa matkalla ollut äiti olisi käynyt toimeen, olisi monta henkeä kanssa menetty ja moni muu asia jäänyt tapahtumatta.
Äitien ja isien, sekä itse asiassa kaikkien aikuisten kannustuksella on merkittävä vaikutus lapsiin. Jos kotoa saa kannustusta, tulee lapsesta todennäköisesti aikaansaava ja rohkeampi. Pieni Arvo-poika sai muutama vuosi sitten idean uudesta yhteisöllisestä tapahtumasta Tapanilaan ja sai sille kannustusta aikuisilta. Nyt tuo tapahtuma on laajentunut huimasti ja sitä ovat innolla järjestämässä niin aikuiset kuin lapset. Virallista järjestäjää ei ole, mutta upeaa tulosta syntyy laajan joukon iloksi.
Tulevana viikonloppuna vietetään pyhäinpäivää. Silloin Malmin seurakunta järjestää kumppaneineen ohjelmaa Malmin hautausmaalla. Illan ohjelmiin kannattaa ottaa taskulamput mukaan, sillä hautausmaalla on yllättävän pimeää, vaikka sinne onkin vähän valoja viritetty. Samalla oppii huomaamaan, että hautausmaa ei ole pelottava paikka. Ja kuolema on luonnollinen osa elämän kiertokulkua. Se voi tulla kohdalle ylllättäen, tai pidemmän sairauden seurauksena.
Vietin lehden painoonmenoa edeltävän yön silmäkilinikalla. Yhdessä silmlänräpäyksessä tapahtunut tapaturma rikkoi sarveiskalvon. Vaikka HUS:in silmäklinikalla joutui jonottamaan yli viisi tuntia, jäi käynnistä hyvä mieli. Vastaanottohenkilö ja päivystävä sairaanhoitaja olivat todella ystävällisiä kaikille, sairaanhoitaja jopa tarjoiili iltamyöhällä mustikkamehua. Vaikka jonottaa sai, olivat myös potilaat toisilleen kannustavia, auttoivat tarvittaessa ja toivottelivat lähtiessään muille jakamista ja paranemista. Tähän varmasti kannusti hoitohenkilökunnan käytös. Yksisilmäisyyden vuoksi lehden oikoluku jäi heikoille, joten pahoittelut mahdollisista kirjoitusvirheistä.
Edellinen artikkeliViikkiläinen Roope saa sankarikoiran arvon
Seuraava artikkeliKimmo Rantanen pyrkii presidentiksi