Tervapääskynpuistosta tuli upea

Liukumäen mökki on isompienkin mieleen. Kuva Teija Loponen
Tapaninvainiossa sijaitseva Tervapääskynpuisto on saanut uuden ilmeen, joka otettiin ilolla vastaan. Puistossa on jo leikitty innolla, mutta silti moni toivoi, että myös leikkipuistotoiminta olisi jatkunut.
Tapaninvainiontien läheltä löytyvän Tervapääskynpuiston remontti käynnistyi pitkän odottamisen jälkeen kesäkuussa 2022 ja tänä syksynä tuli valmista. Tosin pienten lasten skuuttialue on yhä aidattu, mutta muuten puisto on valmis. Puistossa uusittiin kaikki leikkialueet ja välineet. Pienten lasten leikkialueelle tuli rivi keinuja, kiipeilytelineitä sekä hiekkalaatikko kukkaspöytineen. Lisäksi puistosta löytyy pienten lasten pyörärata ja entisen kahluualtaan paikalle rakennettu värikäs skuuttialue. Isommille lapsille rakennettiin pieni seikkailumetsä, jossa on köysistä tehty kiipeily- ja tasapainorata. Leikkipaikkojen turva-alustana on kumiturva-alustaa ja turvahaketta.
Aikuisiakaan ei puistossa ole unohdettu, heitä ilahdutetaan ulkoliikuntavälineillä Laululinnuntien varrella. Lisäksi itse puistoalue sai lisää penkkejä ja myös valaistusta parannettiin. Puretun leikkipuistorakennuksen paikalle on istutettu puita ja pensaita. Puistossa olevan hiekkakentän pohjoisosassa on lisäksi asvaltoitu korinpallon heittelypaikka.
-Muuten on tosi hieno puisto, mutta leikkipuistorakennus ja sen toiminta olisi saanut kyllä tulla takaisin. Enää kun ei ole rakennusta, ei ole wc:täkään, joten nytkin on pakko kiiruhtaa kotiin, huikkasi lastenrattaita työntänyt nainen.
Myrskyisenä iltapäivänä Tervapääskyspuistossa ei juuri väkeä ole, tuulensuojaa ei ole tarjolla. Kolmen koulutytön joukko on tullut Pukinmäestä katsastamaan puiston välineitä, kun kaverit niitä kehuivat.
-Tosi kivat noi köysijutut. Ja tuollaisia keinuja saisi olla muissakin puistoissa, Aada, Kiia ja Jonttu tuumivat.
Tytöt muistelevat käyneensä puistossa pienempinäkin, leikkipuistoaikana siellä oli ollut välillä kivoja tapahtumia.
-Tuo pienten liukumäkimökki on muuten tosi hauskan näköinen, lisää Jonttu.
Teija Loponen

Keinuissa on valinnanvaraa. Taustalla isompien köysikiipeilyalue.
Skuuttialue houkuttelee värikkyydellään.
Edellinen artikkeliSirpa Pietikäinen Malmille
Seuraava artikkeliTapulin Liikuntakeskus Oy saa vuokratontin Pukinmäestä