Tapulin Liikuntakeskus Oy saa vuokratontin Pukinmäestä

Pukinmäenkaaren lähettyville on nousemassa liikuntahalli. Kuva Teija Loponen
Tapulin Liikuntakeskus Oy:lle vuokrataan Kenttätie 3:ssa sijaitseva maa-alue 31.12.2043 saakka.
Tapulin Liikuntakeskus Oy:n tarkoituksena on rakentaa vuokra-alueelle monikäyttöinen liikuntahalli, jonka on tarkoitus vastata lähitulevaisuudessa poistuvan Malmin palloiluhallin synnyttämiin liikunnan ja ensi sijassa juniorikoripalloilun tilatarpeisiin. Suunnitelmien mukaan liikuntahalli tulisi sisältämään kolmeen osaan jaettavan palloilulajien harjoitustilan, kamppailu- ja voimailusalin sekä oheistiloja.
Yhtiön kustannusarvio hallihankkeelle on 2 600 000 euroa. Projekti on tarkoitus rahoittaa yhtiön omalla pääomalla 1 040 000 euroa, opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella 360 000 euroa, Helsingin kaupungin lainalla 600 000 euroa ja rahoituslaitoslainalla 600 000 euroa.
Tapulin Liikuntakeskus Oy:n omistajat ovat Tapanilan Urheilutalosäätiö Sr. (51 prosenttia) ja Heilala Capital Oy (49 prosenttia). Yhtiön tämänhetkisen toiminnan keskiössä on Tapulikaupungin liikuntapuistoon vuonna 2021 valmistunut Lehto Areena. Tapanilan Urheilutalosäätiö on lisäksi tuottanut urheilu- ja liikuntapalveluja muissa kiinteistöissä yli 60 vuoden ajan Pohjois-Helsingin alueella. Heilala Capital Oy:n toimitusjohtaja Roope Heilala toimii myös Malmin palloiluhallin omistavan Kromax Consulting Oy:n toimitusjohtaja.
Tapulin Liikuntakeskus Oy valittiin Pukinmäen liikuntapuiston liikuntahallin toteuttajaksi liikuntapalvelukokonaisuuden järjestämän ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn kautta. Menettelytapaan päädyttiin, sillä useampi toimija oli osoittanut kiinnostuksensa sisäliikuntahallin rakentamiseksi Helsinkiin. Liikuntapalvelukokonaisuus ei kuitenkaan pystynyt osoittamaan kaikille halukkaille liikuntapaikkarakentamiseen soveltuvia maa-alueita palvelukokonaisuuden hallinnassa olevan ja rakennusoikeutta sisältävän tonttivarannon niukkuuden takia. Liikuntapalvelukokonaisuudella ei myöskään ole riittävästi omia investointimäärärahoja tai resursseja vastaavanlaisen rakennushankkeen toteuttamiseksi Pukinmäen liikuntapuistoon.
Hakemuksia tuli neljältä hakijalta: Tapulin Liikuntakeskus Oy, EräViikingit ry, Padel X Oy ja Verdus Oy.
TL
Edellinen artikkeliTervapääskynpuistosta tuli upea
Seuraava artikkeliHakkerit iskivät Lähitiedon verkkosivuille